Lamela med drømmemål og Kane-dobbel - Tottenham filleristet Inter

Premier League-klubben viste at formen er i anmarsj i sin generalprøve i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik skaffer du deg Premier League!

Tottenham-Inter 6-1

Se Lamelas suser i videovinduet øverst, og resterende scoringer i videolisten nederst i saken!

Fredag finpusset Premier League-klubben Tottenham og Serie A-giganten Inter formen på Ullevaal.

Oppgjøret er Tottenhams siste før sesongstarten mot Everton neste helg, og dermed var det knyttet stor spenning til hvordan Mauricio Pochettinos lag ville fremstå i Oslo.

Les også: TV 2 gir deg 100 timers gratis sending før sesongstart

Premier League-treeren fra 2015/16 mønstret flere av spillerne som ikke hadde spilt kamper siden EM, blant annet forrige sesongs toppscorer Harry Kane, stjerneskuddet Delle Alli og den argentinske stjernen Erik Lamela.

Kane, som ikke var på sitt ypperste under sommerens mesterskap i Frankrike, viste prov på at EM-missæren nå er en saga blott og satte både inn 1-0-målet fra straffemerket og 4-1-målet i 2. omgang.

– Det var godt å være tilbake på banen, dette er jo den første kampen under oppkjøringen for en del av oss, og i tillegg er det jo alltid fint å få et par mål også, sa Harry Kane til TV 2 etter kampen.

Selv kunne Kane fortelle at han føler seg i form, til tross for et tett kampprogram i fjor, og EM-sluttspillet i Frankrike. Likevel er det stemningen rundt trener Mauricio Pochettino, og klubbens ønske om forbedre tredjeplassen fra i fjor som motiverer Kane mest.

– Det er fantastisk, og det blir bare bedre og bedre hver sesong. Treneren vår er god og har satt i gang en filosofi som passer godt i dette laget. Jeg føler at vi lærer og blir bedre, og denne sesongen må vi bli bedre, for det er det han forventer av oss. Vi ser frem til det, fortalte Kane videre.

Det er allikevel Erik Lamelas 2-1-mål som vil huskes best fra oppgjøret. Lamela tok ansvar og dunket inn Spurs-ledelse fra langt hold rundt fem minutter før pause.

– Jeg håper på flere vakre mål når sesongen starter. Jeg trener virkelig hardt for å kunne gjøre mitt beste for laget, sa Erik Lamela selv til TV 2 etter kampslutt.

– Han viste fram et skudd av ypperste kvalitet, konkluderte TV 2s kommentator Espen Ween.

Selv var Tottenham-trener Mauricio Pochettino veldig fornøyd med hans gutters opptreden mot det italienske storlaget.

– Jeg er fornøyd med resultatet og opptredenen, men i oppkjøringen så er ikke resultat så veldig viktig. Likevel kjemper vi med mye energi selv om dette er vår siste oppkjøringskamp, sa den argentinske treneren til TV 2 etter kampen.

Spesielt imponert var Pochettino med nyervervelsen Vincent Janssen fra AZ Alkmaar.

– Det er viktig at han skaper et godt samhold til laget, for dette er hans første sesong her. I dag var han fantastisk sammen med Harry (Kane), og det åpner for at vi kan spille med de to sammen i fremtiden, men også at vi kan rullere med å kun bruke én av dem også. Det viktige er at nå har vi forskjellige alternativer, fortalte Pochettino videre.

Kane og Alli viste at forrige sesong ikke var et blaff
Før Lamela-magien hadde altså Kane sendt Spurs foran fra straffemerket i åpningsminuttene.

– Om den ikke er billig, så er den i hvert fall ikke rådyr, sa TV 2-kommentator Ween etter situasjonen der Kyle Walker gikk i bakken i duell med Cristian Ansaldi.

Ullevaal-publikummet fikk også se flere flotte spillemål fredag. Inters utligning til 1-1 kom etter at Iver Banega foret Ivan Perisic, som parkerte hele Spurs-forsvaret og hamret ballen i hjørnet.

Tottenhams 3-1-mål var også av den flotte sorten. Dele Alli og innbytter Vincent Janssen spilte vegg, og førstnevnte satte ballen kontant i hjørnet bak Inter-keeper Handanovic.

Like etter 3-1-målet var det for øvrig svært nære nok en spektakulær Lamela-scoring på Ullevaal. Harry Kane headet i stolpen fra kloss hold og på returen hælsparket Lamela over.

Flere mål skulle det uansett bli, da Alli og Kane kombinerte som så mange ganger forrige sesong. Lamela foret Kane, som banket ballen kontant i nettet til 4-1.

Janssen fikk vise sin iskalde side - så lekte Spurs seg
Den siste halvtimen ble Kane hvilt, men målene sluttet ikke å renne inn av den grunn. Pauseinnbytter Vincent Janssen fikk da den ensomme spissrollen, og kun minutter senere la han på til 5-1 med en iskald avslutning som viste hvorfor han ble toppscorer i Nederland forrige sesong.

Et kvarter før slutt var det duket for 6-1, da Spurs lekte seg gjennom italienernes forsvar. Janssen fant Erik Lamela, som deretter serverte innbytter Shayon Harrison på tomt mål. 19-åringen trillet ballen i nettet uten problemer.

Storseieren betyr selvsagt lite når Everton står på motsatt halvdel av banen i Premier League-seriestarten neste lørdag. For Inters del gjenstår to kamper før Serie A-starten. Både tyske Borussia Mönchengladbach og skotske Celtic skal møtes før det brakes løs for alvor for Roberto Mancinis mannskap.