MØTTE PRESSEN: Jose Mourinho. FOTO: Scanpix
MØTTE PRESSEN: Jose Mourinho. FOTO: Scanpix Foto: Oli Scarff

Mourinho bekrefter: – Vi er i ferd med å hente en veldig god midtbanespiller

José Mourinho forsøker ikke akkurat å stoppe spekulasjonene rundt Paul Pogbas fremtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom hele sommeren har engelske og italienske medier spekulert i om Paul Pogba blir solgt fra Juventus til Manchester United.

Overgangssummen skal ligge på om lag 1,2 milliarder kroner, noe som vil gjøre franskmannen til verdens dyreste fotballspiller.

Men foreløpig har verken Juventus eller Manchester United bekreftet at Pogba er i ferd med å vende tilbake til Old Trafford.

– I ferd med å hente en veldig god midtbanespiller
På fredagens pressekonferanse foran helgens Community Shield-oppgjør mot Leicester gikk José Mourinho imidlertid langt i å antyde at Pogba ender opp på Old Trafford.

– Vi har en midtstopper som trenger tid på å bli en verdensklassestopper, men han har potensialet og vi har stor tillit til ham. Vi hentet Micki hit, og det er en spiller vi vet er en kvalitetsspiller. Vi har en superspiss i Zlatan og vi er i ferd med å hente en veldig, veldig god midtbanespiller, røpet Mourinho på pressekonferansen som ble sendt direkte på MUTV.

– Derfor er jeg godt fornøyd med balansen i troppen, og jeg er fornøyd med at klubben legger ting til rette for oss og er villig til å investere i troppen, konstaterte han.

– Pogba er Juventus-spiller
En journalist lurte på om midtbanespilleren Mourinho snakket om var «en stor overgang som alle forventer».

– Ja, det gjør det, svarte Mourinho.

– Er du sikker på at det blir Paul Pogba?

– Jeg liker ikke å prate om andre klubbers spillere. Noen managere liker det, men ikke jeg. Pogba er Juventus-spiller inntil han offisielt ikke er det. Men jeg tror vi vil ha troppen klar innen neste uke, mente Mourinho.

– Vanskelig å gjøre endringer etter van Gaal
Selv om Mourinho er godt fornøyd med hvordan troppen ser ut for øyeblikket, innrømmer portugiseren at det er vanskeligere enn først antatt å gjøre de endringene han ønsker etter to år med van Gaal som manager.

– Det er en vanskelig situasjon å endre spillernes tankemåte. Det ville vært lettere for meg å ha 20 helt nye spillere og starte fra start. Etter to år med arbeid (under van Gaal, red. anm) så er det ting spillerne fremdeles gjør automatisk, sukket han.

– Derfor er det vanskelig å gjøre endringer. Men vi jobber hardt og spillerne gjør sitt ytterste for å tilpasse seg. Vi tar det steg for steg, og til slutt vil dette være mitt lag, slo han fast.

Schweinsteiger ikke med i førstelagstroppen
Mye tyder på at Manchester Uniteds tyske midtbanespiller Bastian Schweinsteiger er ferdig i klubben. Mourinho opplyser nemlig at tyskeren ikke er med i førstelagstroppen på 23 spillere.

– Min avgjørelse er å ha en tropp på 23 spillere pluss tre keepere, slo han fast.