Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere Haugesund-trener Mark Dempsey overtar den svenske klubben Djurgården.

Engelskmannen har skrevet kontrakt med Stockholms-klubben ut sesongen, melder Djurgården på sin hjemmeside.

– Det føles utrolig spennende å komme til Djurgården. Dette er en klubb med mye potensiale, fantastiske supportere og en veldig fin hjemmebane. Jeg har fulgt svensk fotball mens jeg var i Norge og kjenner ganske godt til både Allsvenskan og Djurgården, sier Dempsey.

52-åringen oppnådde gode resultater i Haugesund, men sa overraskende opp jobben tidligere i sommer.

I etterkant kom det frem at Dempsey hadde store samarbeidsproblemer med FKH-ledelsen, og spesielt sportsdirektør Jostein Grindhaug.

– Dette kommer på en måte som et sjokk for meg også, selv om prosessen har pågått i hodet mitt en måneds tid. Jeg var ikke fornøyd med situasjonen i klubben. Jeg følte at min posisjon i klubben ble undergravd, sa Dempsey til TV 2.

Daglig leder Eirik Opedal tilbakeviste Dempseys påstander.

– Dette er bare «røl og ræl» fra Dempsey. Han føler seg forfulgt uten å ha grunn til det. Han er en løs kanon, og dette er fjerde gangen han sier opp. Først sa han opp, men kunne bli værende ut sesongen. Jeg fikk meglet ham inn igjen, men så reiste jeg på ferie. Da fikk jeg tekstmelding om at han ville gi seg umiddelbart, sa Opedal til TV 2.

– Jeg fikk overtalt ham til å gjennomføre Tromsø-kampen og møte meg onsdag. Da sa han opp igjen og ville informere spillerne umiddelbart. Etter å ha møtt kapteinen ombestemte han seg igjen og ville fortsette. Da var begeret fullt og vi satte foten ned, sa Opedal.

Djurgården har tidligere hatt Norges landslagstrener Per-Mathias Høgmo som trener.

Keeper Kenneth Høie og midtbanespiller Daniel Berntsen er Djurgårdens nåværende norske representanter.