Jacob (14) har trent med Liverpool i halvannet år: – Skriver kanskje under kontrakt i august

Nytt Norway Cup-talent nærmer seg den engelske storklubben.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg Norway Cup direkte i vårt livesenter!

Norway Cup er en arena hvor man kan se mange unge talenter i aksjon, og har vært det i en årrekke.

Forrige sommer lot vi oss alle begeistre av 14-åringen Edvard Sandvik Tagseth, som senere signerte for selveste Liverpool.

Les også: Edvard (14) signerte for Liverpool - se dokumentaren om «Frostas Messi»

Nå kan nok et Norway Cup-stjerneskudd være på vei til den engelske storklubben.

I år er nemlig ett av de største talentene i aksjon Jacob Blixt Flaten, som spiller for Nordstrand gutter 2002.

Laget kom til finalen i Norway Cup i fjor, og også i år har det gått veien for guttene fra Oslo. Etter 4-0 seieren mot Sotra tirsdag er Nordstrand gruppevinnere.

TV 2 møtte Jacob etter den siste kampen i gruppespillet.

Har spilt flere kamper for Liverpool
Han er ikke så glad i oppmerksomhet, men det er ikke unormalt at oppmerksomheten kommer når en klubb som Liverpool har lagt merke til deg.

– Jeg ble oppdaget av en agent for cirka to år siden, og så ville de ha meg over for å prøvetrene. Det gjorde jeg og da ønsket de å se meg flere ganger, forteller Blixt Flaten.

Siden den gang har 14-åringen reist til Liverpool jevnlig i ett og et halvt år og trent med klubben i skoleferier og ellers når det har vært anledning for det. I tillegg har han fått spille rundt 30 kamper for det engelske laget.

– Det er utrolig gøy å få den muligheten. Det er veldig bra nivå der borte. Det var litt skummelt de første gangene fordi de snakker engelsk, så det er litt krevende å komme inn i gruppa. Men det er veldig gode trenere og banene er også veldig fine, forteller han.

Mulighet for kontrakt i august
Ved det neste Liverpool-besøket kan drømmen gå i oppfyllelse. Da er det muligheter for at han skal skrive under på en kontrakt med favorittklubben.

– Jeg skal kanskje signere nå når jeg skal dit i august. Hvis det skjer, tror jeg det er en kontrakt for fire år som gjør at jeg skal flytte dit når jeg blir 16, men jeg vet ikke alle detaljene. Og det er jo ikke helt sikkert enda, forteller den talentfulle nordstrandsgutten.

Han har rukket å oppleve mye på sine turer til England, men han har ikke problemer med å svare på hva som har vært det kuleste.

– Det var da jeg scoret mot Manchester City. Det var et skudd fra 20 meter. Ballen gikk over keeper og i mål. Det var utrolig gøy, forteller 14-åringen.

– Liverpool er heldige
Nordstrands trener, Emilio Martinez, har vært i klubben siden Jacob begynte å trene med Liverpool, og han er full av fine ord om den unge midtbanespilleren.

– Han er først og fremst en utrolig fin gutt. Ikke høy på seg selv i det hele tatt. Han er utrolig god på det mentale aspektet. Han forbereder seg godt til kamper og er veldig til stede på trening. Fullt fokus hele tiden, sier Martinez.

Treneren beskriver Blixt Flaten som en kreativ og hardtarbeidende spiller.

– Han er veldig allsidig og god offensivt. Han er kreativ og ser riktige valg hele tiden. Og så har han det defensive aspektet, han jukser aldri defensivt og jobber steinhardt. Han har en vanvittig løpskapasitet og er en veldig fin spiller å jobbe med. Alle trenere hadde betalt mye for å ha en sånn spiller, så Liverpool er heldige, sier treneren.

Og med den spillestilen er det kanskje ikke overraskende hvem som er Jacob Blix Flatens forbilder.

– Av alle spillere i verden er det Messi og på Liverpool er det Coutinho, smiler han.

Får ikke henge på sletta hele dagen
Nå er alt fokuset på Norway Cup, og hvis man ønsker å prestere på banen kan det kanskje gå utover hvor mye man får oppleve av folkelivet på sletta.

Beskjeden fra trener Martinez etter kampen mot Sotra er ikke til å misforstå.

– Maks to timer med slettevandring nå, gutter. Og hvis det blir sen kamp i morgen, hva er regelen da?

– Maks en time, svarer laget, som virker å ha god disiplin.

Sen kamp blir det, for du kan nemlig se Jacob Blixt Flaten og resten av Nordstrand i aksjon på TV 2 Sportskanalen i morgen klokken 17. Da møter de Minde IL fra Bergen i neste runde.

Se Nordstrand - Minde, G14, på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo 17.00!

Se videoer fra årets Norway Cup her:

Vis mer
Lik TV 2 Sporten på Facebook