Spurs-stjernen skryter av sjefen:
– Han ønsker å forbedre oss som mennesker

Dele Alli sier til TV 2 at Mauricio Pochettino var en av hovedårsakene til at han signerte for Tottenham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik skaffer du deg Premier League!

Se Tottenham-Inter på TV 2 Sport Premium og Sumo kl. 17.00!

Fredag tar Mauricio Pochettino med seg sitt Tottenham-lag ut på Ullevaal-gresset for sommerens siste oppkjøringskamp før Premier League-start.

Inter Milan er motstandere - åtte dager før Everton står på motsatt banehalvdel når det virkelig gjelder.

Pochettinos Spurs-lag var en av sesongens store positive overraskelser forrige sesong, og ble nummer tre på tabellen i en sesong der de kjempet om ligatittelen til to runder gjenstod.

En av dem som virkelig skinte var Dele Alli, som kom rett fra League One-fotball under den lovende manageren Karl Robinson i Milton Keynes Dons. Alli ble kåret til årets unge spiller i Premier League i debutsesongen.

TV 2 møtte Alli denne uken, og 20-åringen avslørte at Pochettino var en av hovedårsakene til at han valgte nettopp Spurs da han skulle forlate moderklubben.

– Det å forlate Milton Keynes var en stor avgjørelse for meg å ta. Jeg så etter en manager som hadde den samme filosofien som Karl Robinson hadde der. Det måtte være en som stole på unggutter og som har tillit til dem, fortalte Alli.

Les også: Her er hele historien om Spurs' suksjessjef

– Han ønsker å forbedre oss som mennesker
Den offensive midtbanespilleren mener det gode samholdet i Spurs kommer som et resultat av Pochettinos innstilling og filosofi, og trakk fram at det ikke kun er banen argentinerens metoder fungerer.

– Han er en utrolig manager, og jeg kan ikke få takket ham nok. En av hans beste sider som manager er at han ikke bare tenker på fotballaspektet ved ting. Han ønsker å forbedre oss som mennesker også utenfor banen. I mine øyne er det helt enormt, sa Alli.

Pochettino har fått enorme mengder skryt for å satse på unge spillere både i Southampton og Tottenham, og kan ikke beskyldes for å se på navn fremfor talent når man plukker ut en lagoppstilling.

– Filosofien hans går ut på at det ikke har noe å si hvem du er, så lenge du legger ned en innsats. Om du prøver hardt og presterer, så spiller du. Han skal ha enormt med skryt for det, både han og resten av trenerteamet. Alle får deg til å jobbe så hardt du kan og til lagets beste, fortalte Alli.

Opptur hver eneste sesong i England - kan det fortsette?
Det gjorde Spurs-stjernene til gangs forrige sesong, selv om det mot slutten av sesongen ble noe motbakke da erkerivalene Arsenal snek seg forbi dem på tabellen.

Forrige sesong ble uansett nok en gang fremgang for Pochettino, som helt siden han kom til England har opplevd opptur hver eneste sesong. Argentineren overtok Southampton i januar 2013, og ledet dem til en 14. plass på tabellen.

Året etter - i hans første og eneste hele sesong på sørkysten - endte Southampton på en kanonsterk 8. plass, og dermed ble manageren lokket videre til nye jaktmarker. Debutsesongen i Spurs i 2014/15 endte med 5. plass, før det altså ble 3. plass til slutt i mai.

Kan oppturen fortsette kommende sesong?