Haugen helt i imponerende Brann-seier

Fredrik Haugen scoret to da bergenserne sjokkerte Odd, men Brann-helten avslører at han egentlig skulle vært byttet ut.

Odd-Brann 1-3

Branns imponerende comeback-sesong i Tippeligaen fortsetter.

Søndag ble Odd slått 3-1 på Skagerak Arena etter to sene scoringer av Fredrik Haugen.

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Brann-kaptein Vadim Demidov stanget gjestene i ledelsen med sin første scoring for sesongen minuttet før pause, men ti minutter før slutt dukket Occean opp på en corner og kriget inn utligningen.

Fredrik Haugen hadde derimot andre planer og scoret like gjerne to mål på tampen av oppgjøret og sendte Brann helt opp på en midlertidig tredjeplass i Tippeligaen.

– Det er utrolig deilig. Jeg var helt ferdig og skulle egentlig byttes ut. Men så ble Barmen skadet og heldigvis ble jeg på banen, smilte Brann-helten etter kampslutt.

Branns trener Lars Arne Nilsen bekrefter at Haugen egentlig skulle byttes ut.

– Han ville ut for han var sliten. Men det var flere som var sliten, så jeg er veldig fornøyd med at han ble på banen, sa Nilsen.

Nilsen skryter av sine spillere som han mener gjennomførte en nesten prikkfri kamp.

– Det var en fantastisk kamp for oss. Vi gjør det meste rett og vinner fortjent synes jeg. De har nesten ingen sjanser. Vi er strålende fornøyd og det er fantastisk for oss å reise fra Skagerak Arena med tre poeng. Det er en av de beste kampene våre i år, sa en strålende fornøyd Lars Arne Nilsen etter kampen.

Sjansefattig start på oppgjøret

Brann, som har sluppet inn nest færrest mål i Tippeligaen denne sesongen, startet kampen forsiktig og tillot hjemmelaget å ha mye ball.

Vertene klarte likevel ikke å legge det helt store trykket på rødtrøyene.

Etter et kvarter kom kampens første ordentlige mulighet. Ole Jørgen Halvorsen fant Olivier Occean med et godt innlegg, men kanadierens avslutning gikk på feil side av stolpen til Piotr Leciejewski i Brann-buret.

Fem minutter senere burde det stått 1-0 til Brann ved Jakob Orlov. Etter en glipp i Odd-forsvaret endte ballen hos Daniel Braaten, som uselvisk serverte rekkekamerat Orlov alene med Sondre Rossbach.

Svensken hadde all tid i verden, men vartet opp med håpløs avslutning og banket ballen himmelhøyt over mål fra knappe ti meter.

Orlov var vertenes farligste spiller og hadde flere muligheter til å sende Brann foran, men svensken klarte ikke å pynte på målsnittet sitt.

Hjelp fra uventet hold

Der Brann-spissen sviktet, kom hjelpen fra uventet hold. Vadim Demidov stod før kampen med beskjedne 6 mål på 245 profesjonelle kamper i karrieren, men Brann-kapteinen så ut som en ekte goalgetter da han minuttet før pause dukket opp på bakerste stolpe og stanget vertene i ledelsen.

– Odd er et veldig godt lag og spiller oss mye ut de første 20 minuttene, men vi tar mer og mer over. Vi er aldri vågale fremover. Men scoringen sitter godt. Den kom etter hvert, smilte den nybakte pappaen i pausen.

Odd fortsatte å styre kampen i andreomgang, men maktet fremdeles ikke å skape de store mulighetene. I jakten på utligning sendte Odd-trener Dag Eilev Fagermo Bentley, som var tilbake på benken etter en turbulent uke, på banen.

Ti minutter før slutt skulle Odd få sin belønning for presset da Occean stanget inn utligningen på en corner etter en tøff duell med Branns Kristoffer Barmen.

Odds målscorer pådro seg samtidig et gult for for å hente ballen i mål, selv uten at en eneste Brann-spiller valgte å oppsøke kanadieren.

Helten skulle byttes ut

At Brann likevel stakk av med seieren kan Lars Arne Nilsen i stor grad takke kaptein-Demidov for.

Fredrik Haugen skulle egentlig byttes ut, men da Barmen pådro seg en skade og ble sittende nede, varslet en våken Demidov Brann-sjefen om situasjonen.

Det medførte at Haugen måtte bli på banen, og da var det som skrevet i stjernene at nettopp Haugen skulle bli dagens Brann-helt.

23-åringen sendte gjestene først opp i 2-1, før samme mann fjernet all tvil med sin 3-1-scoring da han avsluttet en nydelig kontring regissert av Erik Huseklepp.

Dermed kunne gjestene fra Bergen innkassere tre fortjente poeng, og rødtrøyene kryper med det forbi Strømsgodset på tabellen og opp på en tredjeplass, ett poeng bak Odd.

– Vi har ingen press på oss slik som Rosenborg, Odd og de andre lagene i toppen. Vi tenker ikke på medalje. Alt er en bonus og nå kan vi spille med senkede skuldre, konstaterte Haugen etter kampslutt.

Strømsgodset kan imidlertid ta tilbake tredjeplassen i Tippeligaen om det blir hjemmeseier mot Stabæk senere søndag kveld.

Saken oppdateres med reaksjoner!

Slik startet lagene:

ODD: Rossbach - Ruud, Semb, Hagen (C), Nilsen - Samuelsen, Jensen, Berg - Halvorsen, Occéan, Riski.

BRANN: Leciejewski - Nouri, Acosta, Demidov (C), Kristiansen - Haugen, Nilsen, Barmen - Vega, Orlov, Braaten.

Lik TV 2 Sporten på Facebook