Team Sky har dominert stort i Tour de France. Chris Froome er over fire minutter foran nestemann i sammendraget. Det kan han takke sine råsterke lagkamerater for.

Neste sesong kan en ny nordmann bli en del av Team Sky. Etter det TV 2 erfarer er Vegard Stake Laengen i samtaler med Team Sky. Fra før er Lars Petter Nordhaug i stallen til laget. Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch jobber som sportsdirektører.

Konfrontert med opplysningene bekrefter Stake Laengen at han har vært i dialog med Team Sky siden Giro d'Italia. Stake Laengen håper å få et tilbud. Om og når det kommer, vet han ikke. Men Stake Laengen holder muligheten åpen og ser på det som realistisk.

– Jeg synes det er kjempebra. Det er et av de lagene jeg har mest lyst å sykle for. Det er et hardtsatsende lag, og de har et bra opplegg for trening, utstyr og ernæring. Jeg er en type som er glad i de små detaljene. Jeg liker å holde meg oppdatert på den siste utviklingen, sier Stake Laengen til TV 2.

Han sykler for det sveitsiske topplaget IAM, men laget legges ned etter denne sesongen. Det gjør at rytterne står frie til å finne seg nye lag.

Stake Laengen mener Team Sky kan være et fint sted å fortsette proffkarrieren.

– Det er en bra plass for å videre utvikle meg som syklist. Og jeg ser på det som et ideelt lag, forteller han.

Hvis samtalene ikke skulle føre frem, har Stake Laengen flere andre alternativer. For to dager siden skrev Procycling at Alexander Kristoff ønsker at Katusha signerer nordmannen. Stake Laengen innrømmer at Katusha også er aktuelt.

– Jeg har også andre muligheter. Katusha er ett av dem. Jeg har også to andre alternativer som jeg ikke ønsker å gå ut med navnet på, sier han.

Sky-sjef Dave Brailsford ønsker ikke å uttale seg om Stake Laengen er aktuell for laget. Sky skal være på jakt etter en sterk rytter som kan gjøre en tauejobb. Den beskrivelsen passer Stake Laengen godt.

Overgangsvinduet i sykkelsporten åpner ikke før 1. august. Før den tid er det ikke lov å offentliggjøre overganger.