Chris Froome og Team Sky hadde få problemer med å forsvare den gule trøyen på den nest siste etappen i Tour de France. Uten uhell på vei til Paris vil Froome gå til topps for tredje gang i verdens mest prestisjetunge treukersritt.

Mens Froome har vært imponerende stabil, har rivalene hans byttet på å ha dårlige dager. Richie Porte og Alberto Contador tapte mye tid de første etappene. Nairo Quintana, Fabio Aru og Romain Bardet var aldri i nærheten av å true Froome.

Tour de France-sjef Christian Prudhomme er skuffet over rivalene til Froome.

– De var ikke like gode som forventet. Contador falt, Thibaut Pinot og Nairo Quintana var ikke like gode som jeg hadde forventet. Romain Bardets 2. plass var bra for Frankrike. Richie Portes punkterting på etappen til Cherbourg endret rittet. Han ville kjørt et annet ritt uten den punkteringen, sier Prudhomme.

Da Team Sky og Froome først fikk tak i den gule trøyen slapp de aldri taket. Farlige angrep i fjellene ble kjapt tauet inn. Mot slutten av rittet virket det som flere av Froomes rivaler var demoraliserte. Ingen slapp ut av jerngrepet til Team Sky. Prudhomme mener noe må gjøres.

– Mer enn noen gang trenger vi færre ryttere per lag, sier Prudhomme til L'Equipe.

Han mener Froomes lag var så sterkt at de låste rittet.

– De store lagene ønsker ikke å høre på forslaget. Men kanskje de til slutt forstår at det er til det beste for sykkelsporten, sier Prudhomme.

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad mener Prudhomme har et godt poeng.

– Åtte ryttere per lag kunne vært en start. Jeg ser poenget med at ett lag dominerer for mye. Det kunne vært interessant å prøve det ut. Prudhomme har ved flere anledninger eksperimentert med Tour de France-løypen. Hvorfor ikke eksperimentere med færre ryttere? Nedsiden kan være at det går utover rekrutteringen til de store lagene. Da trenger de ikke like mange ryttere i stallen, sier Kaggestad.

Selv med færre ryttere tror Kaggestad at Team Sky ville dominert. Laget har økonomiske muskler ingen andre har.

– De har et veldig dyrt lag. Jonathan Vaughters (Cannondal-Drapac) sa for en uke siden at hans best betalte rytter ville vært den sjuende best betalte rytteren i Team Sky. Det viser hvilke ressurser Sky har. Jeg tror de uansett ville dominert om de hadde hatt sju eller åtte ryttere på laget, sier han.

Prudhomme mener at Froome, selv med det sterkeste laget i ryggen, var en verdig vinner av Touren.

– Jeg var overrasket, for Froome var ikke den samme som i tidligere utgaver. De største overraskelsene for meg var da han angrep etter Peyresourde og da han fulgte Peter Sagan på etappen til Montpellier. Den etappen var for sprintere. Vi så et Team Sky som i tidligere år. De er sterkere enn noen gang, et slags Paris Saint-Germain i sykkelsporten, avslutter han.