Brann - Aalesund 6-0

Brann vant hele 6-0 mot et tamt Aalesund hjemme på Brann stadion fredag.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken!

– I dag løsnet det. Vi fikk scoret noen mål på hjemmebane og det veier forhåpentligvis litt opp for alle 1-0-seirene vi har hatt. Men jeg synes nå det er deilig også jeg, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Bergenserne klatret dermed forbi FK Haugesund på tabellen og opp på fjerdeplass, med èn kamp mer spilt.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha 30 poeng. Nå er vi nesten garantert Tippeliga-spill til neste år og det er jeg vanvittig glad for. Nå må vi bare fortsette med det vi har startet på. Vi vil være med så lenge som mulig. Fortsetter vi å bli bedre tror jeg vi kan være med å kjempe på øvre halvdel, sier en optimistisk Brann-trener.

– Vi har en sinnssyk jobb å gjøre
Like optimistisk var imidlertid ikke Aalesund-trener Trond Fredriksen.

– Det er selvfølgelig tungt. Det er en kamp vi har tapt og vi har ingen annen mulighet enn å rette hodet opp og se fremover. Vi har en sinnssyk jobb å gjøre i høst og den må vi bare ta, ellers bærer det rett ned i OBOS-ligaen, sier Fredriksen.

AaFK har nå sluppet inn 14 mål på de tre siste bortekampene og ligger på 14. plass med 13 poeng.

– Det er stygge tall. Men det spiller ingen rolle hvor vi tar seirene. Vi må komme oss over 30 poeng og det må vi gjøre både borte og hjemme.

2-0 til pause
Brann ledet fortjent 2-0 til pause etter scoring av Bismar Acosta og et selvmål av Edvard Skagestad. Bortelaget hadde lite å komme med i løpet av den første omgangen.

I andre omgang gikk det fra vondt til verre for Aalesund. Brann la først på til 3-0 ved Sivert Heltne Nilsen etter 59 minutter.

Fem minutter senere la Daníel Grétarsson Brann-spiss Jakob Orlov i bakken. Dommer Svein-Erik Edvartsen dømte straffespark og viste samtidig ut islendingen. Erik Huseklepp scoret sikkert på straffesparket og dermed stod det 4-0.

Karadas-dobbel
15 minutter før slutt kom Azar Karadas inn på topp for Jakob Orlov. To minutter senere headet eidaren inn 5-0 etter et fint innlegg av Huseklepp.

Fem minutter før slutt var Karadas på plass igjen og gjorde ydmykelsen komplett for gjestene med sin andre scoring for kvelden. Det var 34-åringens mål nummer tre og fire for sesongen. Han er nå Branns toppscorer til tross for at han ikke har startet en eneste Tippeliga-kamp denne sesongen.

Brann møter Odd borte neste kamp, deretter Strømsgodset hjemme 7. august.

– Nå kommer de beste lagene på løpende bånd. Skal vi være med i toppen må vi ta poeng i kampene som kommer, sier Brann-treneren.