KAPTEINEN KLAR: Manchester United-manager José Mourinho har gitt Wayne Rooney tommel opp før sesongstart. Her fra managerdebuten mot Wigan. Foto: Scanpix.
KAPTEINEN KLAR: Manchester United-manager José Mourinho har gitt Wayne Rooney tommel opp før sesongstart. Her fra managerdebuten mot Wigan. Foto: Scanpix. Foto: Martin Rickett

Mourinho har valgt kaptein - og Zlatan har valgt draktnummer

Se hvem som får kapteinsbindet i Manchester United, og hvem som må vike når Zlatan velger nummer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United forsetter sesongoppkjøringen, og møter i dag Borussia Dortmund i Shanghai. Manager José Mourinho tar det som en selvfølge at Wayne Rooney fortsetter som kaptein i Manchester United, men i Kina har manageren snakket mest om lagets nye spiss, Zlatan Ibrahimovic.

Se Manchester Uniteds treningskamp mot Borussia Dortmund på TV 2 Sport Premium klokken 14 i dag!

Den portugisiske manageren befinner seg for tiden i Shanghai, hvor han skal gjennom sin første sesongoppkjøring som Manchester United-manager.

På spørsmål om hvem som skal lede spillerne på banen, er Mourinho klokkeklar. Det blir Wayne Rooney, akkurat som under David Moyes og Louis van Gaal.

– Selvfølgelig, svarer Mourinho i et intervju med Telegraph.

Nye numre - og ett ledig
Likevel er det en annen angriper det er knyttet størst forventninger til på Old Trafford denne sesongen. Zlatan Ibrahimovic fyller 35 år i høst, men hadde lyst på en siste utfordring. Mourinho mener svenskens alder bare er et tall.

NY NUMMER NI: Zlatan Ibrahimovic tar Anthony Martials draktnummer. FOTO: Scanpix
NY NUMMER NI: Zlatan Ibrahimovic tar Anthony Martials draktnummer. FOTO: Scanpix Foto: Christophe Ena

– For meg er ikke din virkelige alder den alderen som står på ID-papirene dine. Det er bare datoen du ble født. Din virkelige alder er kroppen, hjernen og holdningen, mener Mourinho.

Nå har også Manchester United offentliggjort sesongens draktnumre, og kanskje mest nevneverdig er det at svensken skal spille med nummer 9 på ryggen, et nummer Anthony Martial hadde forrige sesong. Franskmannen tar da nummer 11.

Noe annet som er verdt å merke seg, er at draktnummer 6 står ledig, noe som kan få en til å spekulere i om dette er tiltenkt Paul Pogba.

Forrige sesongs komet, Marcus Rashford bytter fra 39 til 19, mens nykommerne Eric Bailly og Henrikh Mkhitaryan tar henholdsvis nummer 3 og 22.

NTB/TV 2