KLAR FOR NYE EVENTYR: Sondre Holst Enger har funnet seg en ny arbeidsgiver. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.
KLAR FOR NYE EVENTYR: Sondre Holst Enger har funnet seg en ny arbeidsgiver. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix. Foto: Braastad, Audun

Her er Holst Engers nye lag

22-åringen på vei til fransk WorldTour-lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BIEL (TV 2 Sporten): Etter det TV 2 erfarer er Sondre Holst Enger på vei til det franske WorldTour-laget Ag2r-La Mondiale.

Nordmannen, som debuterer i Tour de France denne sommeren, sykler for det sveitsiske topplaget IAM, men laget legges ned etter denne sesongen.

Det gjør at rytterne står frie til å finne seg nye lag, og det har 22-åringen nå gjort.

Dimension Data, Giant-Alpecin og en rekke andre lag interesserte seg også for hortensgutten, men valget falt altså på det tradisjonelle franske laget, som har Romain Bardet som sin store stjerne.

– Jeg har egentlig ikke lyst til å kommentere det så mye. Jeg er på utkikk etter et lag der jeg får sjansen og kan trives, sier Holst Enger til TV 2.

Ag2r er et såkalt WorldTour-lag, altså et lag på sykkelsportens høyeste nivå. Laget har eksistert under forskjellige navn siden 1992, og er årlig å se i alle de største sykkelrittene i verden. Det er ventet at Holst Enger vil få mange muligheter til å sykle for egne resultater på laget, da Ag2r har få rene spurtere eller ryttere med samme kvaliteter som nordmannen.

Laget offentliggjorde tirsdag at sponsoratet har blitt fornyet med ytterligere to år. Det gjør at fremtiden til laget er sikret ut 2020-sesongen.

Signeringer i sykkelsporten kan ikke offentliggjøres før 1. august.

Det var Procycling.no som omtalte saken først.