Brann-innbytterne viste gammel klasse, men Stabæk reddet uavgjort

Azar Karadas og Erik Huseklepp viste seg frem, men Stabæk kom tilbake etter et vakkert angrep.

Stabæk - Brann 1-1

Begge lag slet med å finne veien til nettmaskene på Nadderud, men etter 57. minutter gjorde Lars Arne Nilsen et dobbeltbytte. Veteranene Azar Karadas og Erik Huseklepp entret banen, og knappe ti minutter senere viste de prov på gammel storhet. Huseklepp slo et perfekt innlegg til Karadas, som stanget ballen i mål til 1-0.

Men Stabæk fikk også vist frem sine offensive kvaliteter. Fem minutter etter baklengsmålet rullet de opp et flott angrep, som endte med at Kamal Issah banket ballen opp i krysset fra ti meter.

Se høydepunktene i videovinduet øverst.

Dermed er Stabæks ferske trener Toni Ordinas fortsatt ubeseiret i sin nye jobb. Og skal vi tro Issah er målet et tegn på hva som er i vente for Stabæk-fansen fremover.

– Det er denne typen fotball Ordinas vil at vi skal spille, sier Issah til TV 2.

Spanjolen selv håper at Stabæk etter hvert kan rulle opp flere slike i kampene fremover.

– Jeg håper at vi kan gjøre dette ti ganger i hver kamp. Det er fine, raske kombinasjoner og et pent mål, sier Ordinas.

Nilsen: – Vi burde ha vunnet
Brann-trener Lars Arne Nilsen var skuffet over at laget ga fra seg ledelsen.

– Det er skuffende at vi ikke får med oss tre poeng. De scorer på den eneste sjansen de har, sier Lars Arne Nilsen.

Men etter fire strake bortetap kunne Brann ta med seg poeng hjem til Bergen for første gang siden 20. april.

– Det er greit å bryte den trenden, men vi burde ha vunnet i dag.

Slik var kampen
Amin Nouri startet friskt på sin venstreside, og etter 20 minutter fant han Deyver Vega i boksen. Costaricaneren fikk ikke et ordentlig treff på ballen, og avslutningen truet aldri Mandé Sayouba i Stabæk-buret.

Det tok hele 44 minutter før kampen fikk sin første store målsjanse. Daniel Braaten vippet ballen over Stabæk-forsvaret - Kasper Skaanes lurte offsidefellen og kom alene med Sayoba, men Stabæk-keeperen reddet med høyrefoten.

Skaanes bommet alene med keeper

Omgangen i sin helhet var sjansefattig og preget av mange brudd fra begge lag i sommersolen på Nadderud.

– Vi gjorde en bra omgang defensivt, men offensivt var det mye rart, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2 i pausen.

Andre omgang
Ti minutter etter hvilen ropte Brann på straffespark, da Kristoffer Barmen stusset et innkast inn i boksen. Ballen traff Kamal Issah i armen, men dommer Dag Vidar Hafsås blåste ikke.

– Den armen der er tvilsomt høyt oppe. Det hadde ikke vært noe å si på det om det hadde blitt dømt straffe, mente TV 2-ekspert Mathisen.

Etter 60 minutter kom Brann igjen alene med keeper. En dårlig Stabæk-klarering gjorde at Vega plutselig fikk muligheten, men angriperens håpløse lobbforsøk endte over mål.

Deyver Vega med en megasjanse!

Kort tid senere var det to innbyttere som viste seg frem for Brann. Erik Huseklepp slo et presist innlegg inn boksen - der ventet Azar Karadas som i kjent stil banket ballen i mål med hodet.

– Det er old boys-laget til Brann som er på jobb i dag! Skulle tro det var for ti år siden. Azar (Karadas) flyr inn 1-0 til Brann, skrek Mathisen.

Azar Karadas stanger Brann i ledelsen!

Men det gikk ikke mange minuttene før Stabæk svarte. Hjemmelaget holdt ballen lenge i laget og viste flere fine kombinasjoner, før Birger Meling spilte fri Issah, som dunket ballen opp i det nærmeste hjørnet.

– Ordinas (Stabæks trener) er stor tilhenger av måten Barcelona spiller på. Akkurat i det angrepet kan vi i alle fall kalle de Barcelona "light", var Mathisens dom over scoringen.

Issah avslutter pent Stabæk-angrep

Med fem minutter igjen å spille så det ut til at Brann igjen skulle få muligheten alene med keeper, men Azar Karadas ble avvinket for offside.

I de hektiske sluttminuttene hadde begge lag sine muligheter til å avgjøre kampen, men det ble likevel poengdeling.

Dermed er Brann på en femteplass med 27 poeng, mens Stabæk er over streken på en 13. plass med 14 poeng.

Slik stilte lagene:

Stabæk: Sayoba; Meling, Skjønsberg, Næss, Moe (Granli); Grossman, Issah; Asante, Gorozia (Kassi), Njie; Omoijuanfo (Mehmeti).

Brann: Leciejewski; Nouri, Acosta, Demidov, Hatakka; Barmen, Heltne Nilsen, Skaanes; Vega (Haugen), Orlov (Karadas), Braaten (Huseklepp).

Lik TV 2 Sporten på Facebook