Rekdal etter ny smell: – Vi må få inn noen litt mer voksne gutter

Hjemmelaget tok ledelsen ved Ghayas Zahid, men Sogndal slo tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga - Sogndal 1-1:

Etter en uke med gode nyheter for Vålerenga ble fredagens kamp mot Sogndal en ripe i lakken for det som blir Ronny Deilas nye klubb 1. januar 2017.

For med 1-1 hjemme mot Sogndal ligger hovedstadslaget fortsatt på nedrykksplass etter 16 serierunder.

– Vi er nødt til å gjøre noe her så vi får inn litt mer voksne gutter med løpskraft og duellkraft slik at vi kan stå kampene i 90 minutter. Det er for ustabilt hos oss i dag også, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal som nå varsler at han vil se til overgangsmarkedet for forsterkninger.

Likevel var Rekdal klar på at det ene poenget hans gutter samlet kan bli ganske viktig etter som han mente at Sogndal var det bedre laget sett over hele kampen.

Det hele så positivt ut da Ghayas Zahid gav hjemmelaget ledelsen etter 17 minutter.

Sogndal jobbet seg inn igjen i kampen og fikk utlignet ved Ole Amund Sveen i det 69. minutt.

Sogndal har ikke tapt på ni seriekamper nå, og man må helt tilbake til 23. april siste Eirik Bakkes menn tapte en kamp i Tippeligaen.

Dermed ligger Vålerenga fortsatt på nedrykkssplass, mens Sogndal forblir på niendeplass.

Zahid skyter
Vålerenga så tidlig ut som et lag som ønsket å reise kjerringa etter det forsmedelige 1-4-tapet for Brann sist helg, og de var nære på allerede etter fire minutter.

Sogndal-keeper Mathias Dyngeland var nære på å gi Moa fri tilgang til mål da han prøvde å vri av Vålerenga-spissen på egen fem-meter. Han fikk såvidt dyttet ballen unna og fikk avverget situasjonen.

Lagene så lenge ut til å slite med skape de store målsjansene til tross for en oppofrende og energirik start fra både hjemme- og bortelaget. Dermed gikk det tid mellom de store sjansene.

I det 17. minutt viste Vålerenga at det bor en masse potensiale i laget når Sander Berge spilte igjennom Rasmus Lindkvist på venstrekanten. Hans innlegg datt ned til Ghayas Zahid som fikk to sjanser får han sendt ballen i nettaket bak Dyngeland.

Vålerenga virket veldig gira på å avgjøre kampen før pause og få minutter senere prøvde Moa seg på et langskudd som suste utenfor Sogndal-målet.

Zahid var nære på ved to anledninger etter drøyt halvspilt da han fikk et hav av rom og en masse tid til å skyte fra rundt 20 meter. Selv om skuddene hatt god retning så skrudde de utenfor Dyngelands lengste stolpe.

Etter dette senket tempoet seg veldig og Vålerenga virket å ha god kontroll selv om Sogndal tidvis truet dem dypt inn i egen sone. Spesielt Sander Berge passet på at hjemmelaget hadde kontroll.

Dermed kunne Kjetil Rekdal og Vålerenga ta pause på Ullevaal Stadion på stillingen 1-0.

Bortelaget setter opp tempoet'
Sogndal kom susende ut av startblokkene i den andre omgangen, og etter å ha spilt seg fri på venstresiden endte ballen til slutt hos Eirik Birkelund. Han hadde både tid og rom, men fikk ikke rettet skuddet sitt på Vålerenga-målet.

Tidlig i omgangen satte Sogndal farten voldsomt opp og dyttet Vålerenga dypere og dypere i banen. Dog fant de ikke veien til nettmaskene.

Hjemmelaget prøvde uansett å satse i de rommene Sogndal forlot i det intensive presset tidlig i den andre omgangen. Simon Larsen suste nedover høyresiden og ballen endte til slutt hos Moa. Han satte avslutningen sin rett på Dyngeland.

Lindkvist viste frem farten sin nok en gang i det 63. minutt da han ble spilt fri av Moa på venstrekanten. Svensken fikk slått lavt og hardt inn, men med litt for mye kraft til at Herman Stengel fikk doblet ledelsen.

Når Vålerenga ikke fikk doblet ledelsen så ville Ole Amund Sveen det annerledes for Sogndal. Gilbert Koomsoon fikk gå og gå og til slutt slått inn. Ballen endte hos Sveen som enkelt kunne utligne for bortelaget etter 69 minutter.

Mahatma Otoo skulle ha snudd kampen for bortelaget i det 75. minutt da Birkelund spilte han på nesten åpent mål. Ghaneseren bommet på ballen som så ble avverget av Vålerenga.

Sogndal trykket på for å få den forløsende scoringen, men fant ikke veien til Marcus Sandbergs nett igjen denne ettermiddagen. Dermed ble det poengdeling på Ullevaal Stadion denne fredagskvelden.