Watfords nye manager har sneket seg inn i Premier League under radaren

IVRIG: Walter Mazzarri i aksjon under Watfords treningskamp mot Stevenage tidligere denne måneden. Foto: Reuters 
IVRIG: Walter Mazzarri i aksjon under Watfords treningskamp mot Stevenage tidligere denne måneden. Foto: Reuters  Foto: Matthew Childs
Men tro ikke at Walter Mazzarris tilstedeværelse vil gå like upåaktet hen når sesongen starter.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Watford-QPR på TV 2 Sportskanalen fra 16.00!

Slik skaffer du deg Premier League!

I dag er det to uker til seriestart i Premier League, og du kan korte ned ventetiden ved å se Watford i aksjon mot QPR på TV 2 Sportskanalen.

Watford er ett av åtte lag som kommer til Premier League-start med ny manager, og ansettelsen av Walter Mazzarri har kanskje gått noe under radaren hos de fleste.

I det nye Premier League-managerbildet der både Pep Guardiola og Antonio Conte har ankommet, i tillegg til at José Mourinho er tilbake i manesjen i en ny toppklubb, er kanskje ikke det så rart.

Faktum er dog at Watfords nye mann også har ledet store klubber de siste årene før han nå tar fatt på et nytt kapittel av en allerede imponerende trenerkarriere.

Tidlig suksess med bunnlag i Italia
Og kanskje er Watford en ideell kombinasjon? 54-åringen har nemlig gode skussmål fra hjemlandet.

– Som manager har han gjort det bedre med små klubber med små ressurser. Sånn sett er det lett å forstå ansettelsen. Han har fått det til med små ressurser, mens det ble ikke helt det store i større klubber, sa TV 2s kommentator Simen Stamsø Møller da ansettelsene var et faktum i mai.

Klubbinfo:

Lagnavn: Watford Football Club
Kallenavn
: The Hornets
Stiftet:
1881
Hjemmebane:
Vicarage Road (23,370)
Manager:
Walter Mazzarri
Eier:
Giampaolo Pozzo
Styreformann:
Raffaele Riva
Tabellplassering forrige sesong:
14. plass
Tabelltips forrige sesong
: 18. plass

Premier League-kommentatoren var selv Serie A-kommentator i en årrekke, og har fulgt Mazzarri tettere enn noen andre av dem som jobber tettest på Premier League-produktet til TV 2. Mazzarri ar nemlig vært blant Italias mest anerkjente trenere siden han ledet lille Livorno til Serie A i 2004.

Etter eventyret med Cristiano Lucarelli og co ble manageren belønnet med trenerjobb i Reggina, som han klarte å holde i divisjonen i tre sesonger. Den siste av sesongene startet de sågar med elleve minuspoeng, og Mazzarri fikk jobben i storklubben Sampdoria i belønning i mai 2007.

Under Mazzaris ledelse fikk den gamle storheten et oppsving i resultatene, og med Antonio Cassano og Giampaolo Pazzini på topp sikret de seg 6. plass og plass i UEFA-cupen i trenerens første sesong. I den påfølgende ble det dog nedtur i ligaen, og selv ikke finaleplass i den italienske cupen var nok til at Mazzarri og Sampdoria ble enige om å fortsette arbeidsforholdet.

Overganger:

Inn: Christian Kabasele (Genk, ca. 70 millioner kroner), Jerome Sinclair (Liverpool, ca. 45 millioner kroner), Isaac Success (Granada, ca. 145 millioner kroner), Brice Dja Djédjé (Marseille, ca. 45 millioner kroner), Juan Camilo Zúñiga (Napoli, lån)
Ut: Joel Ekstrand (frigitt), Gabrielle Angella (Udinese, ukjent), José Manuel Jurado (Espanyol, ukjent), Adalberto Peñaranda (Udinese, lån), Almen Abdi (Sheffield Wednesday, ukjent), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday, ukjent)

Tok Napoli til høyder sist sett under Maradona
I stedet gikk turen videre til en annen gammel storhet, Napoli, som i oktober 2009 erstattet Roberto Donadoni etter en skuffende start. Igjen ledet Mazzarri en klubb til sjetteplass på første forsøk, og fikk ny treårskontrakt etter sesongslutt. I Mazzarris første hele sesong imponerte napolitanerne stort med sin kontringsstyrke, energiske stil og et tydelig 3-4-3-system, og med Edinson Cavani på topp ble det 3. plass i Serie A for de lyseblå.

Den påfølgende sesongen slo de ut Manchester City i gruppespillet i Mesterligaen, men tapte knepent for kommende mester Chelsea i en dramatisk åttedelsfinale der engelskmennene vant 5-4 etter ekstraomganger. I hjemlig cup gikk det bedre, og Mazzarri sikret seg sin første pokal da hans Napoli-lag slo et Juventus-lag som hadde gått ubeseiret gjennom sesongen i den italienske cupfinalen.

Napoli og Mazzarri så ut til å være en ideell kombinasjon, men etter nok en sesong med suksess - 2. plass i serien og den beste sluttplasseringen siden Diego Maradonas dager tidlig på 90-tallet - ble han i mai 2013 lokket videre til gigantene Inter Milan.

Nedtur i Milano
I en skuffende 2012/13-sesong hadde Milano-klubben blitt nummer ni i serien, hele 24 poeng bak Mazzarris Napoli, og den etter hvert så rutinerte manageren ble sett på som en ideell kandidat til å få skuten på riktig kurs.

Det skulle allikevel ikke gå den veien partene hadde håpet, og selv om de klarte å heve seg til 5. plass i Mazzarris første sesong var det langt ifra hva Inter-fansen hadde forventet. Til tross for kontraktsfornyelse, ble han avskjediget da klubben lå på 9. plass på Serie A-tabellen i november 2014. Siden den gang har Mazzarri vært arbeidsledig, før han i mai i år altså ble utnevnt som Watford-sjef etter Quique Sanchez Flores.

Stamsø Møller er klar på at vi vil oppleve en merkbar endring på Watfords trenerbenk denne sesongen.

– Der Flores er en mer rolig gentleman og legger ordene rett i munnen og opptrer avbalansert, er Mazzarri mer en vulkan som det kan tippe over for. Han er veldig aktiv på sidelinjen. Han er mer Klopp enn Conte, og han er en liten skrue, vurderer Stamsø Møller.

Suksess med Success?
Også på spillersiden er det rimelig å forvente noen endringer for klubben som forrige sesong sikret seg en sterk 14. plass som nyopprykket lag. Aktiviteten fra forrige sommer er det dog ingen som har tro på at vil matches. 16 spillere inn og 13 ut vitnet om en svingdørmentalitet på Vicarage Road forrige sommer.

Så langt denne sommeren heter nykommerne Christian Kabasele, Jerome Sinclair, Brice Dja Djédjé, Juan Zúñiga og Isaac Success, mens Joel Ekstrand, Gabrielle Angella og José Manuel Jurado er blant dem som har forsvunnet ut dørene.

Den 25 år gamle midtstopperen Kabasele kommer fra Genk og har u-landskamper for Belgia, 19-årige Jerome Sinclair har allerede vist små glimt av hva han er god for i Liverpool, mens 20 år gamle Success gir vann i munnen til alle som vil leke seg med overskrifter kommende sesong. Unggutten er nemlig spiss, og kan fort komme til å score mål og skape suksess for Mazzarris lag kommende sesong.

Velkjent colombianer får Premier League-debuten
Dja Djédjé kommer fra høyrebacken til Marseille, der han var fast på laget i 2014/15-sesongen. Forrige sesong ble det dog færre muligheter for ivorianeren, som er hentet permanent til Vicarage Road. Den foreløpig eneste nykommeren som har kommet på lån er dog et mer velkjent navn.

Juan Zúñiga er nemlig colombianeren som fikk hele Brasil på nakken under VM-kvartfinalen i 2014. Vingbacken skadet Neymar, og Brasils superstjerne spilte som kjente ikke igjen resten av mesterskapet etter et brudd i ryggvirvelen. 30-årige Zúñiga har vært Napolis eiendom siden 2009, og er i utgangspunktet hentet til England på en utlånsavtale som utløper neste sommer.

Les også: Zúñiga: – Jeg prøvde aldri å skade Neymar
Les også: Forsoning mellom Neymar og mannen som ødela hans VM

Lik TV 2 Sporten på Facebook