FERDIG: Mark Dempsey har bestemt seg for å forlate FK Haugesund. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FERDIG: Mark Dempsey har bestemt seg for å forlate FK Haugesund. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: Bertinussen, Rune Stoltz

Sjokkavgangen: – Jeg følte at min posisjon ble undergravd

... men daglig leder Eirik Opedal fnyser av trenerens påstander.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FK Haugesunds hovedtrener Mark Dempsey (52) har sagt opp sin stilling i klubben. Oppsigelsen kommer som en stor overraskelse, ettersom engelskmannen har fått mye ros både innad og utad for sitt arbeid i Haugesund.

– Dette kom som lyn fra klar himmel. Det kom som et sjokk for meg, resten av ledelsen og spillerne. Det har ikke vært noen konflikter eller samarbeidsproblemer, utover det som er normalt i fotballklubber, sa daglig leder Eirik Opedal til TV 2 like etter at pressemeldingen ble sluppet.

I timene etter har det imidlertid brutt ut full ordkrig mellom partene, som opprinnelig avsluttet forholdet med lite annet enn varme ord om hverandre.

– Følte meg undergravd

I motsetning til Opedal avslører nemlig Dempsey at avgjørelsen kom som en konsekvens av interne uenigheter.

– Dette kommer på en måte som et sjokk for meg også, selv om prosessen har pågått i hodet mitt en måneds tid. Jeg var ikke fornøyd med situasjonen i klubben. Jeg følte at min posisjon i klubben ble undergravd, sier han til TV 2.

Etter det TV 2 erfarer skal Dempsey ha opplevd å bli holdt utenfor møter som omhandlet kjøp og salg av spillere, herunder hvilke deler av laget som trengte forsterkninger. Dette arbeidet har vært ledet av Jostein Grindhaug, som er leder for A-laget.

– Vel, det har vært ulike ting. Deriblant overganger, men generelt har det vært uenighet om hvordan ulike aspekter ved klubbdriften håndteres. Aspekter som påvirker førstelaget, sier han.

FKH tilbakeviser påstandene

Dempsey sier til TV 2 at han opprinnelig sa opp stillingen med virkning etter sesongslutt, og at spillerne ønsket at han skulle fullføre sesongen i klubben. Ifølge engelskmannen besluttet imidlertid styret å gjøre endringen allerede nå.

Daglig leder Eirik Opedal tilbakeviser Dempseys påstander, inkludert informasjonen om at treneren skal ha blitt holdt utenfor den sportslige planleggingen.

– Dette er bare «røl og ræl» fra Dempsey. Han føler seg forfulgt uten å ha grunn til det. Han er en løs kanon, og dette er fjerde gangen han sier opp. Først sa han opp, men kunne bli værende ut sesongen. Jeg fikk meglet ham inn igjen, men så reiste jeg på ferie. Da fikk jeg tekstmelding om at han ville gi seg umiddelbart. Jeg fikk overtalt ham til å gjennomføre Tromsø-kampen og møte meg onsdag. Da sa han opp igjen og ville informere spillerne umiddelbart. Etter å ha møtt kapteinen ombestemte han seg igjen og ville fortsette. Da var begeret fullt og vi satte foten ned, sier Opedal til TV 2.

Vil fortsette i Tippeligaen

Dempsey kom til klubben før 2015-sesongen, da som assistent. Før inneværende sesong ble han gitt jobben som klubbens hovedtrener, og etter 15 kamper ligger Haugesund på en sterk sjetteplass. I pressemeldingen var tonen mellom partene en helt annen enn den er nå.

– Etter nøye overveielser har jeg bestemt meg for å fratre stillingen som hovedtrener i FKH. Jeg ønsker i den forbindelse å uttrykke min takknemlighet overfor spillere og støtteapparat, spesielt Andrea Loberto. Jeg vil også benytte anledningen til å ønske klubben og dets spillere alt godt i fortsettelsen, uttalte Dempsey i pressemeldingen.

Klubben hadde også bare positive beskrivelser av samarbeidet med Dempsey.

– Vi beklager at Mark har valgt å avslutte arbeidsforholdet i FK Haugesund, men tar oppsigelsen til etterretning. Vi er meget godt fornøyd med jobben Mark har gjort som både assistent- og hovedtrener i FKH og ønsker han alt godt i fremtiden, sa FK Haugesunds daglige leder Eirik Opedal i pressemeldingen.

Assistenttrener Andrea Loberto leder laget i lørdagens kamp mot Viking, i påvente av at klubben bestemmer seg for en permanent løsning. Dempsey, på sin side, skal nå ha ferie, men legger ikke skjul på at han mer enn gjerne fortsetter som trener i Tippeligaen.

– Jeg elsker Haugesund og menneskene her. Jeg trives veldig godt i Norge, og familien min har etablert seg her. Derfor ønsker jeg også å få en ny jobb i Norge, sier han til TV 2.