Conte: – Jeg er en skredder som skal sy sammen det beste laget

MØTTE PRESSEN: Antonio Conte ble torsdag offisielt presentert som Chelsea-manager.
MØTTE PRESSEN: Antonio Conte ble torsdag offisielt presentert som Chelsea-manager. Foto: Steve Paston
Antonio Conte møtte torsdag pressen for første gang som Chelsea-manager. Italieneren varsler tøffe krav for spillerne på Stamford Bridge.

Antonio Conte har allerede ledet Chelsea-troppen på trening, men torsdag var første gang Italias tidligere landslagssjef møtte pressen.

Juventus’ tidligere suksesstrener sier at ingen spillere kan føle seg sikre på en plass i startoppstillingen.

– Alle spillerne vet at jeg ser på hva de gjør på trening før jeg avgjør hvem som får spille kampene, sa Conte på pressekonferansen.

– Verdens vanskeligste liga
46-åringen vet at det blir tøft for Chelsea å vinne ligatittelen kommende sesong.

– Det er en stor ære for meg å komme hit. Dette er et nytt kapittel i livet mitt og i min karriere. Jeg ser frem til å jobbe i en fantastisk liga i et fantastisk land. Denne ligaen er kanskje den vanskeligste å vinne i hele verden. Det er 6-7 lag som kan vinne tittelen hvert år, mente han.

Italieneren lover å gi John Terry, som nylig forlenget sin kontrakt med Chelsea, kapteinsbindet.

– John Terry skrev under på en ny kontrakt som spiller, og ikke i en annen rolle. Han er kaptein for laget, og jeg vil bruke ham som en samtalepartner fordi han kjenner klubben inn og ut. Terry vil derfor være kaptein om han får spille, slo han fast.

– Jeg ble født med press
Conte hevder at han ikke kommer til å føle noe press i jobben som manager for Chelsea.

– Jeg ble født med press og press er ikke noe jeg bryr meg om. Det er normalt for meg. For meg handler det om å vinne pokaler, akkurat som det gjorde da jeg var spiller selv, mente han.

Italias tidligere landslagssjef hevder at han ikke har bestemt seg for hvilken formasjon Chelsea kommer til å spille i kommende sesong.

– Når jeg kommer til et nytt lag så vil jeg finne de riktige posisjonene for spillerne. I Italia likte jeg å si at manageren var en skredder, som må sy sammen det beste laget. I andre lag har jeg startet med en idé, og endret det etter hvert. Om jeg skal spille med tre eller fire bak er ikke viktig, det viktigste er viljen og inspirasjonen til spillerne.

– Hardt, hardt arbeid det eneste som gjelder
Engelske medier lurte også på om Conte ville gjøre som Mourinho – og kalle seg «The Special One» eller et annet kallenavn.

– Okay, jeg er ikke veldig flink til å finne andre navn for meg. Jeg håper at jeg i løpet av sesongen kan dere i media finne et navn for meg, mente Conte, som svarte slik på hva han forventer av sine spillere kommende sesong:

– Hardt arbeid. Den eneste veien til å vinne kamper og vinne titler og Mesterligaen er hardt, hardt arbeid, sa Conte, som selv røpet at han selv har hardt arbeid foran seg.

– Jeg er ikke så god i engelsk enda, men jeg skal jobbe hardt for å lære meg språket, mente han.

– Det er fantastisk
Den kommende sesongen er det knyttet store forventninger til stjernemanagerne José Mourinho, Pep Guardiola, Jürgen Klopp og Arsene Wenger.

– Det er fantastisk. I denne ligaen er det mange gode spillere med et stort talent. Men det er også mange svært gode managere. Det er viktig for ligaen. En god manager må gjøre sine spillere bedre og klubben bedre. For meg er situasjonen fantastisk fordi dette er en strålende utfordring. Jeg er gleder meg til å konkurrere mot dem. Men denne ligaen er det ikke en konkurranse mellom managere, men mellom gode lag og gode spillere, konstaterte Conte.

Han røper samtidig at han vil ta kontakt med en Claudio Ranieri for å skaffe seg råd.

– En gang i nær fremtid vil jeg ringe Claudio Ranieri. Han er en elskverdig mann og jeg vil spørre ham om noen råd, avslørte Conte på sin første pressekonferanse som hovedmanager i Chelsea.

– Samme personlighet som Guardiola og Mourinho
Den italienske fotballhelten Gianluca Zambrotta kjenner Conte godt fra tiden i Juventus og sammenligner Chelseas nye manager med José Mourinho og Pep Guardiola.

– Jeg mener disse tre har like personligheter og et ambisjonsnivå som ligger på samme nivå. Antonio Conte har et helt strålende fotballhode og er veldig lidenskapelig og dedikert. Han er svært profesjonell og en fenomenal motivator for spillerne, oppsummerer Zambrotta, ifølge Sky Sports News.

Lik TV 2 Sporten på Facebook