Tour-arrangøren gjør endringer på torsdagens etappe

– Det er for sikkerheten til rytterne og tilskuerne, sier Tour de France-sjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fare for vind opp mot 100 km/t gjør at Tour de France-arrangører gjør endringer på torsdagens etappe til Mont Ventoux. Klatringen opp det legendariske fjellet blir kortet ned med 5,7 kilometer. Det betyr at rytterne går i mål ved Chalet Reynard drøyt ti kilometer opp i stigningen.

– Som dere så i dag, er det mye vind. Det blir mer vind i morgen ifølge værmeldingen. Mållinjen vil være Chalet Reynard. Det er ved slutten av skogen, etter det er det bare steiner. Det er for sikkerheten til rytterne og tilskuerne, sier Tour-sjef Christian Prudhomme.

Rytterne vil dermed gå i mål hvor tregrensen slutter og man går over i månelandskapet som har gitt Mont Ventoux navnet «det skallede fjellet».

Giganten i Provance, som fjellet også kalles, er 1909 meter høyt og stigningen opp til toppen regnes som en av de tøffeste i Tour de France hver gang den står på menyen.

TV 2 var på plass på toppen av Mont Ventoux onsdag ettermiddag og sjekket forholdene. Se video øverst på siden!

Torsdagens etappe avsluttes med stigningen opp til Chalet Reynard og er ventet å bli en kamp mellom de skarpeste sammenlagtrytterne. Det blir uansett et spetakkel - franskmennene feirer nemlig nasjonaldag.