TILBAKE: Ronny Deila vender tilbake til Tippeligaen. Her i aksjon som Celtic-manager tidligere i år. 
TILBAKE: Ronny Deila vender tilbake til Tippeligaen. Her i aksjon som Celtic-manager tidligere i år.  Foto: Jeff Holmes

Ronny Deila vender tilbake til Tippeligaen

Den tidligere Strømsgodset -og Celtic-manageren overtar treneransvaret i Vålerenga fra 1. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det TV 2 erfarer blir Ronny Deila (40) ny hovedtrener i Vålerenga.

Den tidligere Strømsgodset- og Celtic-manageren tiltrer stillingen som hovedtrener for Oslo-klubben fra og med 1. januar 2017.

Samtidig blir Erik Espeseth (49) ny daglig leder i klubben.

Deila har i en tid vært koblet til Vålerenga, og etter at Strømsgodsets tidligere daglige leder Espeseth, ifølge VG, sa opp jobben til fordel for Vålerenga, har det virket mer og mer sikkert at Deila ville følge etter.

Deilas ansettelse betyr likevel ikke kroken på døra for nåværende Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Rekdal som sportsdirektør

TV 2 vet også at Rekdal, som har slitt med å levere resultater denne sesongen, er tiltenkt en rolle som sportsdirektør i klubben, noe han selv ikke er avvisende til.

– Det som er viktig er at vi får Vålerenga til å ha nok kompetanse i de leddene som trengs. Jeg kan ikke stå og si at det blir sånn eller sånn, men at det jobbes godt og jeg har vært en del av det hele veien, det er det ikke tvil om. Så for meg er det ikke overraskende eller mot mine ønsker at det skal bli seende best mulig ut her, sier Rekdal til TV 2.

Deila sa tidligere i år opp jobben som manager for Celtic etter massivt ytre press. 40-åringen hadde da hatt ansvaret for den skotske storklubben siden sommeren 2014, og ledet dem til to ligatitler og én ligacuptriumf.

TV 2s fotballekspert Freddy dos Santos tror Deila vil bli et svært god ansettelse for gamleklubben.

– Jeg tror det er noe som har vært en slags våt drøm for mange i og rundt Vålerenga at de skulle få til å signere Ronny Deila. Det blir en svært positiv signering for klubbens del, sier han.

– Tydelig ansvarsfordeling blir nøkkel

Den tidligere Vålerenga-spilleren er spent på en eventuell pyramide med Deila som hovedtrener og Rekdal som sportsdirektør.

– Den konstellasjonen mellom Deila og Rekdal blir meget spennende, sier dos Santos, før han fortsetter.

– Deila er veldig god på feltet, og Rekdal har jo trukket seg litt tilbake fra feltet rent sportslig og overlatt ansvaret til andre der, slik at han heller kan være en markant og sterk figur for klubben utad. Han har også et veldig godt forhold til Tor Olav Trøim (hovedaksjonær i Vålerenga, journ.anm.), noe som er viktig. Da kan han være et bindeledd mellom Trøim og det sportslige, poengterer dos Santos.

Dos Santos tror Rekdal kan ha godt av nye utfordringer, men påpeker at det hele avhenger av en klar og tydelig ansvarsfordeling.

– Det blir en uvant rolle for Rekdal. Det blir viktig med en klar ansvarsfordeling, da de begge er sterke personligheter. Men det tror jeg nok de skal klare å løse. Rekdal er oppriktig glad i Vålerenga og ønsker at klubben skal lykkes. Han er jo en av trenerne som har sittet lengst, så nye utfordringer kan være bra for ham, sier dos Santos.