Kofstad til OL etter vanvittig sisterunde

– Han er en medaljekandidat.

TIL OL: Espen Kofstad skal representere Norge i OL. Foto: Tim Ireland
TIL OL: Espen Kofstad skal representere Norge i OL. Foto: Tim Ireland

Espen Kofstad slo nemlig tilbake etter en begredelig tredjerunde og gikk åtte under par på den avgjørende runden i Challenge Cup-turneringen søndag. Det holdt til omspill om seieren. Der vant nordmannen og sikret seg OL-billett til Rio.

– Jeg tenker at det er utrolig moro. Det er en vanvittig prestasjon å dra fram det spillet på hans siste mulighet til å komme til OL. Det å vinne turneringen på denne måten ... Jeg mener det tidenes beste norske golfrunde uansett kjønn. Det er vanvittig bra, fortsetter Karlsen, før han legger til: – Når han spiller som det her er han også en medaljekandidat i OL.

– Tidenes golfprestasjon

Denne uken hadde den norske golferen sin siste mulighet til å ta seg til OL i Rio.

– Dette er tidenes største norske golfprestasjon, sier journalist i Norsk Golf, Christian Døvle, til VG.

Etter en lovende start med to gode runder, fikk ikke 28-åringen det til å stemme på den tredje runden i Slovakia. Med totalt fem bogeyer og kun to birdier falt han fra foreløpig ledelse til 12.-plass.

Men søndag slo nordmannen kraftig tilbake. Åtte birdier og ingen bogeyer bidro til en sterk 64-runde og foreløpig ledelse før gårsdagens ledertrio hadde gått alle sine hull. Ingen av de tre klarte å slå runden til Kofstad, som dermed sikret seg både omspill om seieren i turneringen og fortsatt kamp om OL-billett.

– Han er en vinnerskalle

Det får TV 2s golfkommentator i de kommende Rio-lekene til å juble:

– Det er ikke veldig mange som har turt å håpe på dette. Han er den spilleren i verden som har klartet mest på verdensrankingen det siste året. Dette er fantatsisk, sier Fredrik C. Kracht til TV 2.

Kracht er imponert over at Kofstad klarte å dra seieren i land med alt presset han hadde på seg for å sikre en OL-billett. I natt norsk tid kommer nemlig verdensrankingen som danner grunnlaget for hvilke golfspillere i verden som har kvalifisert seg til mesterskapet. Dermed kom dagens seier virkelig i grevens tid for Kofstad.

– Han måtte vinne turneringen for å kvalifisere seg. Dette viser at han er sterk spiller. Han er en vinnerskalle som har fått vist hva han er god for i dag.

Nå gleder Kracht seg til forhåpentligvis å følge nordmannen, i Rio. Golfkommentatoren mener det kun er formaliteter som gjenstår før OL-billetten er i boks, og er enig med Karlsen.

– Spiller han slik som han gjorde i dag under OL er han medaljekandidat.

(TV 2/NTB)