BLIR DET DIMENSION DATA-DANS? Sondre Holst Enger kan være på vei til Dimension Data neste sesong. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BLIR DET DIMENSION DATA-DANS? Sondre Holst Enger kan være på vei til Dimension Data neste sesong. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Braastad, Audun

Boasson Hagen kan få norske lagkamerater neste sesong

Dimension Data ønsker å hente Sondre Holst Enger og Vegard Stake Laengen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill Tourmanager nå!

Edvald Boasson Hagen kan endelig få en norsk lagkamerat igjen.

Etter det TV 2 erfarer er nemlig Dimension Data svært interessert i å hente IAM-rytter Sondre Holst Enger til neste sesong.

Og kanskje ikke bare en, men også to landsmenn på laget neste år.

For Dimension Data skal også være lystne på hente Vegard Stake Laengen, som også kjører for IAM.

Holst Enger kjører for øyeblikket sin første Tour de France, men står uten lag etter inneværende sesong ettersom IAM trekker seg ut av sykkelsporten.

Dimension Data-manager Douglas Ryder bekrefter at Holst Enger står på ønskelisten til laget.

– Ja, absolutt. Edvald har snakket varmt om Sondre. Han er en supertøff konkurrent. Edvald har sagt at han blir en vanskelig mann å slå, så la oss hente ham! Han er definitivt på listen. Jeg har hørt at han er en fin fyr, så det ville vært fint å få ham på laget, sier Ryder til TV 2.

Dimension Data-sjefen vil ikke kommentere hvorvidt de allerede har snakket med Holst Enger eller Stake Laengen, men frir likevel til norske sykkelfans med følgende informasjon:

– Sjansene for at dere vil se flere nordmenn på laget vårt i fremtiden er veldig god. Og ja, det betyr allerede til neste år, sier han med et smil.

Ifølge Ryder er det Boasson Hagen selv som er en pådriver på å få flere landsmenn inn i troppen.

– Vi ser på flere nordmenn nå. Edvald snakker alltid med oss om mulighetene for å få flere nordmenn inn. Han vil at det skal skje, forteller Ryder.

Og fortsetter:

– Edvald har hele tiden sagt at han ønsker å gjøre mer for norsk sykkelsport. Han er så patriotisk og lojal. Det er fint for Edvald å ha en landsmann på laget når han reiser rundt 100 dager i året. Da Edvald sa at han ville fornye kontrakten, så sa vi at vi seriøst ville vurdere å hente flere nordmenn.

– Edvald snakker med oss hele tiden og nevner flere navn. Nå er det en veldig, veldig god mulighet for at vi vil hente en nordmann i tillegg til Edvald, sier Ryder.