Geniale Cristiano Ronaldo reddet Portugal i en EM-thriller for historiebøkene

– Hadde det ikke vært for Cristiano Ronaldo og hans vilje, så ville Portugal vært ute nå.

Ungarn 3-3 Portugal

Portugal lå under utrolige tre ganger mot Ungarn, men hver gang klarte de å slå tilbake. Etter 90 minutter med totalt kaos (og særdeles svakt forsvarsspill) endte det 3-3 mellom Ungarn og Portugal, som dermed begge er videre i EM.

I andre omgang var det Cristiano Ronaldo som tok ansvaret og utlignet to ganger. Dermed svarte han kritikerne med å sende Portugal videre til åttedelsfinale.

Til tross for bare tre poeng på tre kamper, er altså Portugal videre som treer i gruppe F. Det betyr at Kroatia venter i åttedelsfinalen. Ungarn vant gruppen og møter dermed toeren i gruppe E, som avgjøres senere i kveld. Island møter England.

– Jeg må samle meg etter dette. Det var en helt utrolig fotballkamp. Hadde det ikke vært for Cristiano Ronaldo og hans vilje, så ville Portugal vært ute av EM nå. I kveld viste han viktigheten sin 100 prosent, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller etter thrilleren.

Ungarsk sjokkstart

Cristiano Ronaldo og Portugal hadde kniven på strupen før onsdagens kamp mot Ungarn, men til tross for to skuffende uavgjortkamper, ville det holde med uavgjort mot gruppelederne.

Ungarn, på sin side, var allerede videre til åttedelsfinale, men kunne sikre gruppeseieren med et godt resultat mot Portugal. Og Norges overmenn skulle virkelig gjøre livet surt for portugiserne.

19 minutter inn i oppgjøret klarte verken Cristiano Ronaldo eller Nani å klarere en corner, og fra returrommet dundret veteranen Zoltan Gera inn 1-0 for ungarerne.

Nani tok ansvar

En forferdelig start på kampen for Portugal og kanskje særlig Cristiano Ronaldo, som tidligere på dagen skapte overskrifter da han kastet en reporters mikrofon i vannet.

Like før pause skulle imidlertid portugiserne slå tilbake, og regien var det utskjelte Cristiano Ronaldo som stod for.

Med en meget god pasning fant han Nani, som satte inn sitt andre mål for turneringen. Dermed gikk Portugal til pause som en av de fire beste treerne.

– Cristiano Ronaldo mot Ungarn

Ungarn sendte Portugal ut i sjokk på ny to minutter etter pause. Et frispark fra Balázs Dzsudzsák traff André Gomes i muren, og dermed var keeper Rui Patricio utspilt.

Det tok imidlertid bare tre minutter før Cristiano Ronaldo svarte med en aldeles strålende hælklakk, som dermed ga Portugal 2-2 og avansement som treer.

Lettelsen var likevel kortvarig, for igjen skulle Balázs Dzsudzsák sende Ungarn i ledelsen. Og nok en gang gikk avslutningen via en portugisisk forsvarer.

Men etter 62. minutter tok Cristiano Ronaldo ansvar igjen, og denne gangen gjorde han det med en kontant heading fra seks meter.

– Nå er det Cristiano Ronaldo mot Ungarn her, sa TV 2s sidekommentator Brede Hangeland etter fire mål på 15 minutter.

Historiske Ronaldo

Ungarn kunne, utrolig nok, tatt ledelsen på ny like etter, men avslutningen traff stolpen.

Dermed ebbet det ut med 3-3 i en EM-thriller for historiebøkene, der Cristiano Ronaldo for alvor beviste at han er en av verdens beste fotballspillere.

I prosessen ble han historisk som spilleren med flest kamper i et EM-sluttspill (17) og den eneste som har scoret i fire mesterskap på rad.

Nå er han ett mål unna å tangere Platinis rekord for antall EM-mål (9).