Messi med målrekord etter magisk frispark

Argentina er klare for Copa America-finale.

Lionel Messis 2-0-scoring i semfinalen mot USA gjorde ham historisk i argentinsk fotball. Ingen har scoret flere landslagsmål enn den lille magikeren. Han står nå på 55 fulltreffere. Gabriel Batistuta hadde den forrige rekorden med 54 scoringer. Det klarte han på 78 kamper for de lyseblå.

Lionel Messi, som fyller 29 år kommende fredag, har 112 landskamper og har altså scoret i nesten annenhver kamp i snitt. Totalt står Messi med fem scoringer i årets Copa America.

– Dette var det vi håpet og ønsket å oppnå. Vi fortjente dette etter alt det gode arbeidet vi har lagt ned de siste årene, kommenterte Messi overfor nyhetsbyrået AP.

– Vi har vært spektakulære fra dag én, sier Messi ifølge ESPN.

Et tamt USA ble aldri noen målestokk for Argentina i semifinalen. Allerede etter tre minutter satt den første i nota. Ezequiel Lavezzi sendte søramerikanerne foran, og derfra så Argentina seg aldri tilbake foran 70.858 tilskuere på NRG stadion i Houston, Texas.

32 minutter var spilt da Barcelonas Messi gjorde 2-0. Målet kom på et fint frispark, og USAs Brad Guzan hadde ingen mulighet til å redde. Messi hadde også assist på 1-0-scoringen til Ezequiel Lavezzi tre minutter ut i kampen.

Gonzalo Hiaguaín scoret 3-0 og 4-0, det siste etter pasning fra Messi.

Argentina har nå muligheten til å vinne Copa America for første gang siden 1993.

Hvem som blir motstander blir klart når den andre semifinalen mellom Colombia eller Chile spilles natt til torsdag.

(©NTB/TV 2)