Wales ydmyket Russland og tok førsteplassen fra England

– Vår beste kamp så lenge jeg har vært med på landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Russland 0-3 Wales

Wales var fullstendig overlegne mot Russland og er dermed videre fra gruppespillet i deres første EM noensinne.

Med mål av Aaron Ramsey og Neil Taylor, fikk Wales samtidig også bevist at de at slett ikke er et énmannslag - selv om Gareth Bale også scoret i tredje kamp på rad.

3-0-seieren, i kombinasjon med 0-0 mellom Slovakia og England, betyr at Wales (seks poeng) er videre som gruppevinnere. Med fem poeng er England videre som gruppetoere, mens Slovakia (fire poeng) ligger godt an blant treerne.

– Dette er en massiv seier for oss, men prestasjonene er faktisk enda deiligere enn resultatet. Vi var modige med ballen, noe vi ikke klarte å være mot England. Denne spillergruppen er på vei mot mer suksess i fremtiden, og jeg er bare glad for å være med på reisen. Uansett hvem vi møter videre i turneringen, så kommer vi til å spille helt uten frykt, lover en stolt Wales-trener Chris Coleman etter maktdemonstrasjonen.

Total dominans

Wales hadde tre poeng før mandagens oppgjør, mens russerne bare hadde ett. Russland var derfor avhengige av å vinne kampen, mens Wales - avhengig av resultatet mellom Slovakia og England - også kunne ta seg videre med uavgjort.

Aggressive walisere nektet imidlertid å spille på resultatet og kunne ledet allerede etter to minutter. Takket være en strålende pasning av Joe Allen og like strålende avslutning av Aaron Ramsey, tok Wales likevel ledelsen etter elleve minutter. Ni minutter senere satte venstreback Neil Taylor inn walisernes andre mål.

I andre omgang fortsatte Wales å dominere kampen, kanskje i enda større grad enn før pause. Etter flere store sjanser så Russland ut til å være i total oppløsning. Til slutt kom også det tredje målet, da Gareth Bale ble spilt fri i boksen og pirket ballen forbi Akinfejev.

– Vi visste at alt kokte ned til denne kampen. Det var viktig for oss å kunne se tilbake på dette oppgjøret uten anger. Vi var aldri nervøse, men selvsikre helt fra første spark på ballen. Dette er sannsynligvis den beste forestillingen jeg har vært med på med dette laget, og det er virkelig en drøm for oss alle. Tusen, tusen takk til fansen vår - både her i Frankrike og hjemme i Wales, sier Bale etter kampen.

Mens et resignert Russland reiser hjem fra EM i skam, fortsetter dermed Wales å vinne hjerter i Europas gjeveste fotballselskap. Nå venter åttedelsfinale i EM.