England kastet bort gruppeseier med sjansesløseri

– Uakseptabelt, tordner Robbie Savage.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slovakia-England 0-0

Se høydepunktene øverst, blant annet Martin Skrtels redning på strek.

England satset det remmer og tøy kunne tåle på å vinne EMs gruppe B.

Men etter et sjansesløseri av de sjeldne måtte de se lillebror Wales passere seg på tabellen.

For der Wales lekte med Russlands forsvar, og i tillegg holdt roen foran mål klarte ikke Englands bejublede angrepsrekke å fikse scoring mot slovakene.

Selv med notoriske måljegere som Jamie Vardy, Daniel Sturridge, Wayne Rooney og Harry Kane på banen kom de ikke nærmere enn da Liverpool-stopper Martin Skrtel reddet Dele Allis forsøk på streken.

– Vi prøvde og prøvde, men de stengte døren for oss. Det var en skuffende kveld for oss for å være ærlig. Vi dominerte kampen, sier Gary Cahill.

– Vi hadde ikke det lille ekstra som skulle til for å åpne dem, som man trenger i slike kamper. Vi skulle ha vunnet denne kampen.

Med andreplassen går England uansett videre, og de hevder at de ikke frykter noen.

– Ingen har nok lyst til å spille mot oss. Jeg har ikke hatt noe å gjøre hele turneringen, så vi har spilt godt som et lag, sier Joe Hart.

– Det er litt pinlig. Det har vært angrep mot forsvar i alle tre kamper. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle se England dominere tre kamper på den måten som vi har gjort, sier landslagssjef Hodgson som innrømmer at andreplassen er skuffende.

– Snart vil vi få noen til å lide. Vi vil score mål.

Defensive Slovakia

Og etter tre mål på tre gruppespillskamper er det vanskelig å kunne håpe på så veldig mye mer enn en seier og to uavgjorte.

For Slovakia var 0-0 et godt resultat, noe som viste seg i spillestilen gjennom hele kampen. Forsvar først, for med fire poeng i gruppespillet skal det mye til at de ikke blir blant de fire beste treerne som også får spille åttedelsfinale.

Så hjelper det også at keeper Matus Kozacik får prisen som banens beste spiller.

– Jeg er glad for at vi ikke slapp inn og at vi klarte å få ett poeng. Det var vanskelig fordi de hadde overtaket og klarte å skape sjanser, sa Kozacik etter kampen.

Seks bytter

Roy Hodgson gjorde seks endringer på laget fra seieren mot Wales.

Blant annet hadde begge målscorerne fra den kampen, Jamie Vardy og Daniel Sturridge, tatt steget fra benken og inn på spillerlisten.

Waliser og fotballekspert for BBC, Robbie Savage, mener det var en generaltabbe:

– England på andreplass i gruppen? Etter å ha spilt med et svekket mannskap? Uakseptabelt!, tordner han.

– Det er for mange unnskyldninger fra England. Man må score mål for å vinne kamper, og de har ikke klart det. Så Hodgson gjorde feil.

Før kampstart nektet landslagssjefen for at det var gambling og til å begynne med så det lyst ut.

Sjansesløseri

England tok kommandoen og Vardy og Sturridge var begge farlig frempå de første ti minuttene.

Men til tross for store engelske sjanser til både Vardy, Lallana og Henderson, samt minimalt ballinehav, holdt Slovakia unna til pause.

Men til tross for 0-0 var de med tre løver i hjertet fornøyd med den første omgangen.

– Jeg er positivt overrasket, sa den tidligere engelske landslagsskeeperen David James i NRK-studio etter førsteomgang.

Slovakias største sjanse

Slovakia var mer med i kampen i starten av den andre omgangen, og var også veldig nære å ta ledelsen i det 53. spilleminutt.

Sjansen kom etter forsvarsrot av Chris Smalling. Midtstopperen prøvde å bryste ballen ned til Joe Hart, men bakfra kom Ondrej Duda stormende og var nær ved å få pirke ballen forbi Hart som etter litt om og menn fikk kontroll på ballen.

I neste angrep fikk Nathaniel Clyne en kjempesjanse, men det ble tydelig at Roy måtte reise seg fra benken og foreta seg noe.

Endringer

Jack Wilshere ble erstattet av Wayne Rooney før Adam Lallana viket plass for Dele Alli.

Etter bare to minutter på banen var Alli veldig nær å sette inn 1-0 da han fikk ballen umarkert skrått fra mål. Tottenham-spilleren dundret til, men Martin Skrtel var reddende engel for Slovakia og stoppet ballen på streken.

England fortsatte å stange og med kvarteret igjen spilte Hodgson sitt siste kort: Harry Kane inn for Daniel Sturridge.

Det ga imidlertid ikke uttelling for de tre løvene som stanget mot den slovakiske veggen gjennom hele kampen.