DANSK SUKSESS? Chris Froome og resten av Tour-sirkuset kan komme til å starte i Danmark om få år. Foto: NTB scanpix.
DANSK SUKSESS? Chris Froome og resten av Tour-sirkuset kan komme til å starte i Danmark om få år. Foto: NTB scanpix. Foto: Mike Egerton

København håper å få Tour de France-starten

En eller annen gang mellom 2019 og 2021 håper danskene at sykkelsirkuset som følger Tour de France skal samles i den danske hovedstaden.

Mandag var en større dansk delegasjon på plass i Paris og leverte offisielt søknaden som gjør København til kandidat for å få «Le Grand Depart».

– Dette er en skikkelig utfordring, for Tour de France har aldri vært så langt nord tidligere. Vi vil se på søknaden fra danskene og gjøre en grundig jobb med å vurdere den, sa Tour de France-direktør Christian Prudhomme da han sto med søknaden i hendene.

Den danske delegasjonen ble anført av nærings- og utviklingsminister Troels Lund Poulsen og København-ordfører Frank Jensen. De kunne fortelle at det planlegges tre etapper i Danmark, hvis København vinner fram som startby. Det blir en etappe i København med både start og mål i hovedstaden. Deretter legges det opp til en etappe fra Roskilde til Odense samt en tredje etappe fra Vejle til Sønderborg.

– Selvsagt finnes det andre søkere, men jeg er prinsipielt for denne danske søknaden, for den binder sammen syklingen som en folkelig hverdagsaktivitet med den syklingen de store mesterne bedriver. Jeg vil derfor si at vi er stolte over å få denne søknaden, sa Prudhomme.

Den danske hovedstaden var vert for sykkel-VM i 2011, året etter at Thor Hushovd sikret norsk VM-gull i Melbourne i Australia. (©NTB)