Molde bekrefter på sine hjemmesider at de har solgt Fredrik Gulbrandsen til Red Bull Salzburg. Spissen har signert en treårskontrakt med de regjerende østerrikske mesterne.

23-åringen vant Tippeligaen med Molde i 2013, samt Norgesmesterskapet med samme de blå i 2013 og 2014. Han scoret ett av målene i 2-0-seieren i cupfinalen mot Odd i 2014.

– Jeg vil gjerne takke dere for tre fantastiske år i klubben. Jeg har blitt utrolig glad i både klubben, fansen, byen og alle i og rundt Molde FK, sier Gulbrandsen til Moldes offisielle nettside.

Gulbrandsen, som var ute hele 2015-sesongen med en stygg kneskade, fikk 56 kamper for Molde og scoret 23 mål. Han har også spilt for landslaget i sin tid hos de blåkledde.

– Han har vært super fra første til siste sekund. Det er alltid vemodig å miste så flotte gutter og så flotte spillere, men det er slik at vi har nødt til å tenke utvikling selv, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Moldes hjemmesider.

Red Bull Salzburg bekrefter på sine sider at Gulbrandsen er tildelt draktnummer 21, og har allerede gjennomgått den medisinske sjekken i klubben.

Molde erstatter Gulbrandsen med tidligere Stabæk-spiss Fredrik Brustad. Det melder klubben i en pressemelding.