Schweinsteiger scoret da Tyskland EM-åpnet med seier

– Av og til glemmer folk hvor vanskelig det er å komme tilbake, sier Bastian Schweinsteiger.

Tyskland-Ukraina 2-0

Uten å imponere nevneverdig startet Tyskland EM med 2-0-seier over Ukraina.

Midtstopper Shkordran Mustafi headet et frispark fra Toni Kroos i det ukrainske målet i den første omgangen, før innbytter Bastian Schweinsteiger (31), som har vært skadet i opptakten til turneringen, scoret kampens andre etter en kontring på overtid.

Schweinsteiger: – Et veldig fint øyeblikk
– Det er min styrke å ta slike løp. Det er utrolig når slike ting skjer i fotball. Jeg hadde bare 300 minutter med spilletid fra kamp denne sesongen, sier Schweinsteiger etter løpet over hele banen som resulterte i scoring.

– Jeg har bare spilt fem minutter så langt. Jeg vet ikke om jeg kan spille i 90 minutter eller 120 minutter. Det er veldig gøy at de andre blir så glade på mine vegne.

Scoringen er etterlengtet for Schweinsteiger, som har lagt bak seg en tung første sesong for Manchester United der skader og flere svake prestasjoner har stått i fokus. 31-åringen startet kun 13 kamper under Louis van Gaals ledelse i Premier League.

– Av og til glemmer folk hvor vanskelig det er å komme tilbake, men for meg er det et veldig fint øyeblikk nå. Jeg mener jeg kan hjelpe laget, og håper at jeg kan spille mer utover mesterskapet.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Boateng til unnsetning
Men historien kunne fort vært en helt annen for Tyskland på Stade Pierre-Mauroy i Lille.

Ukraina var farlige foran mål, selv om Tyskland dominerte i banespillet, og må fortvilet se tilbake på spesielt én forspilt sjanse. Jerome Boateng holdt på å score selvmål for Tyskland i den første omgangen, men fikk rettet opp egen feil med en imponerende klarering på streken.

Tyskland gjør dermed akkurat som Polen og vinner sin første kamp i gruppe C. De to nasjonene møtes torsdag i Paris.

Slik var kampen:
Ukraina og Jevhen Konopljanka yppet seg tidlig og kom til kampens første sjanse. Avslutningen fra Sevilla-spilleren var god, det samme var redningen til Manuel Neuer.

Tyskland tok stadig mer grep om kampen og fikk ting inn i sitt ønskede spor. Med kontrollert pasningsspill ble Ukraina trykket bakover, og 19 minutter var spilt da gultrøyene måtte kapitulere.

Toni Kroos slo frispark og inne i feltet ruvet midtstopper Shkodran Mustafi. Med et kontant hodestøt sendte den 24-årige Valencia-spilleren Tyskland i føringen.

De regjerende verdensmesterne fortsatte å styre spillet, mens Ukraina kom til en og annen sjanse utover i omgangen. Jevhen Khatsjeridi fikk sendt i vei en god heading på en ukrainsk corner, men igjen var Neuer raskt på plass og ryddet opp.

Så viste Kroos frem pasningsfoten nok en gang. Med en genial gjennombruddspasning fant Real Madrid-spilleren Sami Khedira på full fart mot Ukrainas mål. Khedira fikk dempet ballen og sendt i vei en rask avslutning. Andrij Pjatov var imidlertid raskt ute fra målgården og fikk hindret nok en tysk scoring.

Selv om Tyskland dominerte i banespillet var Ukraina fullt på høyde sjansemessig. Ti minutter før pause trodde nok de fleste på stadionet i Lille at gultrøyene hadde utlignet. Andrij Jarmolenko viste overblikk og teknikk da han fant Ukrainas andre superstjerne, Konopljanka, bakerst i feltet. Han sleivet i avslutningsøyeblikket og sendte ballen i Jerome Boateng. Ballen tok retning mot målet, men midtstopperen var snarrådig og fikk klarert ballen på streken.

Tyskland fortsatte å styre begivenhetene også i den andre omgangen. Både Kroos, Khedira og Thomas Müller skapte sjanser med gode skudd fra distanse, men uten å få uttelling.

Mesut Özil misbrukte en sjanse alene med keeper Pjatov, men på overtid serverte Arsenal-spilleren Bastian Schweinsteiger på en strålende kontring. Innbytteren sørget dermed for at Tyskland vant 2-0.