Utvist etter brudd på omstridt regel – klappet sarkastisk foran fjerdedommeren

Den sterkt kritiserte regelen i fokus igjen.

Kritikken har haglet etter at Norges Fotballforbund (NFF) innførte en regelendring om at kun det forsvarende lag har lov til å hente ballen i målet etter at det angripende lag har scoret.

Den kritkken kommer ikke til å stilne med det første.

Klappet sarkastisk foran dommeren
I søndagens OBOS-liga-kamp mellom Hødd og KFUM Oslo ble Eirik Ulland Andersen utvist da han fikk sitt andre gule kort for brudd på den nevnte regelen.

23-åringen skulle hente ballen i målet etter at han hadde scoret på straffe på overtid, men ble hindret av motstanderne. Dommeren så seg dermed nødt til å gi Hødd-spilleren gult kort nummer to og vise ham av banen.

– Håpløs regel
Tydelig irritert og frustrert løp Ulland Andersen bort til fjerdedommeren og klappet sarkastisk like foran ansiktet hans.

Se video av hendelsen i videovinduet øverst på siden!

– Slik jeg har tolket regelverket må det være en konfrontasjon for at det skal bli gult kort, men det blir det jo ikke. De har laget en regel og det er jeg som tabber meg ut, sier Ulland Andersen til smp.no.

Han er lagt fra noen fan av regelen.

– Den er håpløs, det tror jeg alle er enige i, sier Hødd-spilleren.

– Så dumt at jeg ikke får satt ord på det
TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen har vært en av de største motstanderne av den nye regelen. Han er oppgitt over det som skjedde på Høddvoll søndag kveld.

– Jeg har sagt hva jeg mener før, og jeg har ikke endret meg. Jeg kan ikke forstå det, hvorfor de (NFF journ.anm) skal ha så mye stolthet at de ikke kan si at «vi dreit oss ut og tar vekk den regelen», sier Mathisen.

– Dommeren må bruke sunn fornuft. Ulland Andersen tar ikke med seg ballen engang. Han kommer på regelen og slipper den. Nå må en av ligaens beste spillere stå over en kamp på grunn av dette, det er så dumt at jeg ikke kan få satt ord på det.

Mathisen har stor forståelse for gesten Ulland Andersen gjorde mot fjerdedommeren på vei av banen.

– Jeg hadde gjort akkurat det samme. Det er ikke fjerdedommeren sin feil, men jeg skjønner at han blir frustrert, sier Mathisen, som er oppgitt over NFF.

– NFF hadde suksess med Handshake for Peace, i form av at det ble tatt inn i varmen av FIFA. De fikk kred for det internasjonalt. Så har de vel tenkt på hva neste prosjekt skal være, og at dette er en god ting. I det sekundet jeg hørte om regelen, sa jeg det var å oppfordre til slåsskamp. Hadde de slått en innsidepasning i løpet av sitt liv, hadde de hatt fotballforståelse nok til å skjønne at det ikke var en god idé.

KFUM Oslo vant kampen 2-1 etter scoringer av Dennis Obeng og Erland Skaga. Ulland Andersen stod for Hødds eneste scoring.