INGEN SENGEKOS: Darijo Srna, Mario Mandzukic, Luka Modric og Milan Badelj feirer scoring mot San Marino. FOTO: AFP PHOTO / STR
INGEN SENGEKOS: Darijo Srna, Mario Mandzukic, Luka Modric og Milan Badelj feirer scoring mot San Marino. FOTO: AFP PHOTO / STR Foto: Str

EM-lagenes suksessoppskrift: Sex- og schnitzel-forbud

Kroatia og Østerrike med særegne regler før EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er like omdiskutert som det er vanlig.

I stort sett hvert eneste store internasjonale fotballmesterskap er det et lag som blir pålagt sex-forbud av treneren.

Til EM 2016, som under VM i 2002, er det laget Kroatia.

– Ikke et tema

Luka Modric, Mario Mandzukic og Ivan Rakitic får derfor ikke kvinnelige besøk på rommene i Deauville før europamesterskapet starter for kroatene mot Tyrkia.

– Det er overhodet ikke et tema. Verken koner eller kjærester, sier trener Ante Cacic ifølge BILD som legger til følgende:

– Så da blir det sannsynligvis ingen sex.

Cacic er ikke den første treneren som gir spillerne sexforbud.

Under VM i 2014 hadde blant annet Mexico og Bosnia forbudet i tillegg til Russland og Chile, mens Brasil bare nektet utøverne å ha akrobatisk sex.

I VM i 2014 røk alle lag med sexnekt ut før kvartfinalen, men kanskje kan det være med på at Kroatia innfrir sitt potensial?

Et potensial som gjør at Arsenal-manager Arséne Wenger holder dem som en outsider til tittelen.

– Det er særlig ett lag som ingen snakker om som har den interne kvaliteten til å være en stor favoritt, og det er Kroatia. Når du ser på spillerne de har: Kovacic, Rakitic, Modric, Vrsaljko, Srna... Du tenker at det er noe der, så hvorfor er de ikke en favoritt? For meg kan de bli den store overraskelsen, sier Wenger til arsenal.com.

Østerrike nektes spesialitet

Det er nok få som tror at Østerrike kan gå hele veien.

Men de tar også spesielle grep for å nå langt i turneringen: Et schnitzel-forbud.

Lag-legen Richard Eggenhofer har strøket den østerrikske spesialiteten fra menyen til David Alaba og co. Ifølge Eggenhofer har det forbudet ikke bare falt i god jord hos spillerne.

– Av og til kommer det noen stygge kommentarer om at de ikke får deres elskede wienerschnitzel eller svinestek på middagstallerkenen, sier Eggenhofer til BILD.

Istedet for svin blir det fisk og fjærkre på de østerrikske matbord gjennom EM.