FRYKTELIG MELDING: Katie Boulter fikk denne uhyggelige meldingen etter et tap. MONTASJE: Twitter/NTB scanpix
FRYKTELIG MELDING: Katie Boulter fikk denne uhyggelige meldingen etter et tap. MONTASJE: Twitter/NTB scanpix Foto: Peter Cziborra

Katie (19) fikk grusom trusselmelding: – Jeg skal voldta deg til du dør

– En skrekkelig påminnelse om hetsen tennisspillere utsettes for.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

19 år gamle Katie Boulter fikk drømmen om å spille sin første WTA-turnering på hjemmebane knust da Kai-Lin Zhang knuste henne 6-0, 6-1 i to strake sett i siste kvalifiseringsrunde til Nottingham Open søndag.

Men det var ikke mye trøst å få på sosiale medier for den talentfulle 19-åringen, selv om hun tapte for jenten som var førsteseedet i kvalifiseringen.

Boulter har delt en innboksmelding hun har fått på Facebook på sin twitter-konto, med den ironiske meldingen: «Når du har hatt en tøff dag på jobb og får en veldig hyggelig oppmuntrende melding».

For innholdet er verken oppmuntrende eller hyggelig for Leicester-jenten som er rangert som nummer 724 i verden.

– Jeg skal faen meg finne deg og voldta deg, skriver personen som har sendt henne meldingen.

– Jeg skal voldta deg så faens hardt. Du vil skrike og be om nåde, din kvalmende lille dritt. Jeg vil voldta deg til du dør. Du er faen meg død, din stygge lille dritt.

Gamblere

At tennisspillere blir hetset av nettroll er ikke noe nytt fenomen, ifølge New York Times' tennisjournalist Ben Rothenberg.

Han har tidligere skrevet om gamblere som tar til sosiale medier for å hetse spillere de enten har spilt på, eller mot.

Det kan være for å undergrave selvtilliten, eller rett og slett i raseri over tapte penger. Katie Boulter var slett ikke favoritt mot Kai-Lin Zhang, men fikk likevel høre det.

– Dette er en ny skrekkelig påminnelse om hetsen tennisspillere er utsatt for, bare fordi de taper kamper, skriver Rothenberg på sin Twitter-konto.

Boulter har senere fjernet Twitter-meldingen.

Stort talent

Boulter har vært en av verdens mest lovende unge tennisspillere.

Som junior var hun blant annet i double-finalen i Australian Open i 2014.

Etter å ha blitt holdt frem av den britiske pressen som et stort fremtidshåp ødela skader for Boulter i 2015, som nå er på vei tilbake. I 10.000 dollar-turneringen i Sharm el-Sheikh i april tok hun sin første singelseier siden samme sted i 2014.

Før skadene var hun helt oppe på 340.-plass på WTA-rankingen.