Sabatini reflekterer over livet sitt.  Her på taket av Romas treningsfelt, Trigoria. 
Sabatini reflekterer over livet sitt.  Her på taket av Romas treningsfelt, Trigoria.  Foto: Filippo Monteforte

– Sex reddet livet mitt

Roma-direktør Walter Sabatini med oppsiktsvekkende intervju.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sabatini, som etter planen skal slutte som sportsdirektør i Roma 30. juni, snakker ut i et overkant åpenhjertig intervju med italienske Gazzetta dello Sport.

61-åringen brukte i intervjuet sin favorittroman til å beskrive sitt eget liv.

«Hundre års ensomhet» er en roman av den colombianske forfatteren Gabriel García Márquez som handler om familien Buendia og landsbyen Macondo. Romanen følger slekten gjennom 100 år og sju generasjoner hvor alle blir hjemsøkt av spøkelser.

Sabatini refererer til sekvensen der en av bokens hovedpersoner, patriarken Jose Arcadio Buendia, oppdager is for første gang.

– Tenkte ikke på annet enn fotball
– Jeg har fortsatt til gode å oppdage isen, kanskje. Men jeg husker at jeg var ni år gammel og min bestefar, som jobbet på støperiet i Marciano, fortalte meg om en gutt som het Gianni Rivera og som var god til å spille fotball. Han så nok aldri ham spille fotball, men han fikk meg nysgjerrig nok til å tilbringe en søndag foran TV i stedet for å leke cowboy og indianer. Etter det kunne jeg ikke tenke på noe annet enn fotball, forteller han i intervjuet.

– På den tiden brukte jeg å vente til vinden hadde tørket svetten min, slik at de ikke skulle se at jeg hadde spilt fotball. De likte ikke at det ødela klærne mine. Jeg fikk til slutt overtalt dem til å ta meg med til Juventina, og det var begynnelsen på både min lykke og selvdestruktive atferd.

– Sex reddet livet mitt
Roma-direktøren fikk videre spørsmål om sitt forhold til sex.

– Sex reddet livet mitt. Jeg ser det overalt. Målet, for eksempel, er penetrering. Jeg har alltid hatt desperat sex av den typen som lindrer smerte. Menn har et hormonelt problem. Når hormonene er tilfredsstilt, stilner man også grådighetens og arrogansens stemmer. Jeg håpte de stemmene kunne blitt stilnet litt raskere hos meg, men det skjedde ikke, svarer han.

Og fortsetter:

– Sex lar deg gjøre ting i overkant og hjelper deg å takle resten. Frem til denne dagen takler jeg fortsatt ikke å tape. Jeg er som oberst Aureliano Buendia, som ikke taper fordi han feiler strategisk, men fordi han blir ufyselig i sin ensomhet.

Kan bli værende i Roma

Sabatini er en respektert mann, men i Roma er offentlig uthengelse aldri langt unna.

– Min vanskelige situasjon er skrevet i nummer og statistikk. Selvfølgelig er det andre faktorer også, men med Roma føler jeg problemet ligger i magefølelsen. Jeg har ofte blitt utsatt for bakholdsangrep og det overrasker meg ikke. Vennskap er for meg en stille prosess. Selv når det kommer til min bror, som jeg er veldig glad i, kan jeg gå flere måneder uten å snakke med. Telefonsamtaler som varer lengre enn 15 sekunder er ikke sunne for meg, sier han.

Han fikk også spørsmål om sitt syn på selvmord.

– Selvmord? Jeg dreper meg selv hver dag. Jeg har alltid hatt lite respekt for mitt eget liv. Først var det fordi jeg beundret mine egne psyko-fysiske evner - jeg trodde jeg kunne gjøre alt. Det tror jeg fortsatt, i den grad at jeg ikke er en suksessfull selvmordskandidat.

Sabatini har lenge vært lansert som en kandidat til jobben som fotballdirektør i Chelsea under Antonio Conte. Nå kan ting imidlertid tyde på at han ikke gir seg som direktør i Roma likevel.