VANT: Her har Novak Djokovic nettopp vunnet sin 12. Grand Slam-tittel. AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ Foto: Philippe Lopez
VANT: Her har Novak Djokovic nettopp vunnet sin 12. Grand Slam-tittel. AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ Foto: Philippe Lopez

Djokovic brøt forbannelsen i Roland Garros og ble med i eksklusiv klubb

Serberen Novak Djokovic er den åttende mannen til å vinne alle Grand Slam-titlene.

Novak Djokovic har forsøkt tre ganger, men først i fjerde forsøk vant serberen finalen i Roland-Garros-turneringen. Andy Murray ble slått i fire sett.

Djokovic vant 3-6, 6-1, 6-2 og 6-4. Det var verdensenerens 12. Grand Slam-tittel, og nå er han det åttende medlem i den eksklusive klubben av spillere med seier i alle de fire store turneringene, Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon og US Open.

– Det er et veldig spesielt øyeblikk. Kanskje det beste i hele karrieren. Tusen takk til dere som har gjort dette spesielt. Solen kom etterhvert frem her og det har vært veldig hyggelig å se så mange fans her i finalen. Jeg håper dere har gledet dere over tennisen som dere har fått se her i dag, sa serberen etter triumfen.

Dette var også den første seieren i Roland Garros og på grus.

Djokovic har vært i tre finaler i Roland Garros tidligere. I 2012 ble det tap for Rafael Nadal før det ble et nytt nederlag mot samme mann i 2014. I 2015 ble sveitseren Stan Wawrinka for sterk.

Andy Murray var den første briten i en Roland-Garros-finale siden 1937, men det skulle vise seg at motstanden denne gangen ble litt vel tøff.

Det var imidlertid Murray som var friskest fra start og satte tidlig press på verdenseneren. I kjent stil klarte skotten å bryte Djokovics serve til 3-1. Spillerne holdt sine server ut settet, og Murray tok settet med 6-3.

Så hadde tydeligvis Djokovics fått varmet opp. Han klarte å bryte Murrays serve i første forsøk i 2. sett. Serberen hadde også muligheten til å bryte til 4-0-ledelse, men briten avverget det første angrepet.

Da den neste muligheten bød seg for Djokovic, klarte derimot ikke Murray å hindre bruddet. Serberen servet hjem settet til 6-1.

Deretter vant han det tredje settet 6-2, før han til slutt stod i mot presset og vant det siste settet 6-4. (©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2