Regelhysteri i OL: Ga klemme-bot til Camilla Herrem

Det er ikke bare langrennsjentene som er blitt felt av IOCs regelverk ...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den internasjonale olympiske komité fikk seg en kraftig omdømme-smell i Norge etter vinter OL i 2014, der langrennsjentene fikk refs for å gå med sørgebånd etter dødsfallet til Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror.

Nå kan TV 2 avsløre at håndballjentene allerede under OL i London i 2012, fikk merke IOCs regelhysteri.

Det norske håndballforbundet skal nemlig ha mottatt flere bøter etter mesterskapet, blant annet fordi støtteapparatet, som hadde bidratt til den norske suksessen, beveget seg inn på banen etter at gullet var sikret.

– Jeg husker at vi fikk noen bøter, ja. Det var tungvinte systemer og rigide regler som gjorde det, sier Thorir Hergeirsson til TV 2.

– Vant til å kunne klemme pappa
Landslagssjefen kan ramse opp flere, norske regelbrudd som førte til bøter.

– Det var noen spillere som gikk opp på tribunen etter kamp for å hilse på familie. Det var ikke lov, sier Hergeirsson uten å avsløre navn, men Camilla Herrem tar raskt på seg skylden.

– Ja, det stemmer! Ikke at jeg visste at det ble bot, jeg gjorde det ikke med vilje, forteller venstrekanten.

– Jeg er vant til at når jeg ser familien min, kommer de ned, også går jeg bort og gir dem en klem. Jeg tenkte ikke på at det ikke var den klemmeplassen de ville at man skulle gjøre det på, forteller Herrem.

Gikk gjennom feil dør
Og det var ikke bare spillerne som tråkket i IOC-salaten.

– Det var også en trener som gikk gjennom en dør for å rekke et intervju, men det var en dør man ikke fikk lov til å gå gjennom, avslører Hergeirsson.

– Det var ingen annen vei å gå. Ikke fikk man gå til høyre, ikke fikk man gå til venstre, og ikke fikk man snu, så man var nødt til å gå gjennom en dør, og dermed kom det en saftig bot.

– Hvor saftig var den og de bøtene?

– Jeg husker ikke, men de var store.

– Svir det på en norsk håndballpung?

– Ja, det gjør det alltid. vi prøver å bruke de pengene vi har til å utvikle oss, svarer en tydelig oppgitt Hergeirsson.

IOC vil ikke kommentere saken overfor TV 2.