KVINNEBEDÅRER: Kyle Lafferty skal ha to familier og seks barn. I EM er han Nord-Irlands kanskje største håp. FOTO: Scanpix
KVINNEBEDÅRER: Kyle Lafferty skal ha to familier og seks barn. I EM er han Nord-Irlands kanskje største håp. FOTO: Scanpix Foto: Clodagh Kilcoyne

Nord-Irlands stjernespiss: – En kvinnebedårer ute av kontroll

Kyle Lafferty beskrives som en «vill ire uten regler».

For første gang i historien skal Nord-Irland delta i et EM-sluttspill.

Spill EM-manager her!

Nord-Irland maktet overraskende å kvalifisere seg til sluttspillet i Frankrike etter å ha vunnet EM-kvalifiseringsgruppe F foran Romania.

De grønnkledde havnet i gruppe med Tyskland, Ukraina og Polen i Frankrike, og levnes små sjanser for avansement.

Spiss med omstridt bakgrunn
Men irene kan overraske igjen, men da må de blant annet stole på at Norwich-spissen Kyle Lafferty, som har scoret 17 mål på 50 landskamper hittil i karrieren, gjør jobben i angrepet og scorer mål.

28 år gamle Kyle Lafferty har en omstridt bakgrunn.

Han startet karrieren i Burnley, før han spilte fire sesonger i Rangers, én sesong i sveitsiske Sion og deretter ble solgt til italienske Palermo.

I Palermo scoret angriperen 11 mål på 34 kamper og bidro til opprykk fra Serie B, men kapret overskriftene av en helt annen grunn da han forlot klubben for to år siden.

– En kvinnebedårer ute av kontroll
Kyle Lafferty måtte nemlig forlate det gode livet i Palermo på grunn av sin omgang med kvinner.

PÅ LÅN: Kyle Lafferty spiller for øyeblikket på lån i Birmingham City. Palermos tidligere president hevder at han har seks barn og to familier. FOTO: Scanpix
PÅ LÅN: Kyle Lafferty spiller for øyeblikket på lån i Birmingham City. Palermos tidligere president hevder at han har seks barn og to familier. FOTO: Scanpix Foto: Tim Goode

– Lafferty er solgt på grunn av et krav fra min trener Beppe Iachini, sa Palermo-president Maurizio Zamparini til Radio 24, ifølge Irish Post, og fortsatte:

– Han er en kvinnebedårer ute av kontroll og en ire uten regler. Han er en type som forsvinner i en uke og går på jakt etter damer i Milano, slo klubbpresidenten fast.

– To familier og seks barn
Maurizio Zamparini hevdet at Nord-Irlands landslagsspiller hadde en livsstil som brøt med alle verdiene Palermo som klubb står for.

– Han har to familier og seks barn. Han trener aldri, og gjør akkurat som han vil. På banen er han en god spiller, fordi han alltid gir alt. Men med tanke på oppførselen utenfor banen, så er han ikke mulig å kontrollere. Min trener fortalte at han ikke klare å håndtere denne spilleren, så derfor ble han solgt, sa Zamparini.

Den engelske Premier League-klubben Norwich ble neste stoppested i kvinnebedårerens karriere.

I Norwich slet han med å få spilletid etter overgangen fra Palermo sommeren 2014, og i januar 2015 ble han lånt ut til tyrkiske Çaykur Rizespor.

– Like viktig som Bale er for Wales
Denne sesongen har Lafferty kun spilt 14 minutter som innbytter og ble dermed sendt på lån til Birmingham City, hvor han fremdeles befinner seg.

Selv om klubbkarrieren ikke akkurat har gått på skinner, har Kevin Lafferty vist seg å være en svært viktig spiller på landslaget.

Nord-Irlands trener Michael O’Neill mener angriperen er like viktig for landslaget som Gareth Bale er for Wales.

– Han har samme effekt på Nord-Irland som Gareth Bale og Aaron Ramsey har hatt for Wales, har O’Neill sagt til The Telegraph om Lafferty.

– Jeg mener dette laget har et stort potensial. Defensivt har vi tatt flere skritt den siste tiden, og fremover har vi mange kreative spillere. Og så har vi Kyle i angrepet som alltid vil utgjøre en trussel for motstanderne. Han er en type som avgjør kamper for deg. Det er strålende at vi har en slik spiller i troppen, mente Nord-Irlands landslagssjef.

– Jeg elsker å spille for ham
Lafferty selv mener Michael O’Neill er den beste treneren han har spilt under.

– I den forrige kvalifiseringen skuffet jeg alle. Michael O’Neill tok en prat med meg, og det hjalp meg veldig. Han er den beste manageren jeg noensinne har spilt for og han får ut det aller beste i meg. Jeg elsker å spille for ham, sa Lafferty til The Independent.

Spørsmålet de fotballgale Nord-Irland nå spør seg om er om kvinnebedåreren Lafferty klarer å holde seg unna jakten på nye damer i Frankrike – og helt og holdent klarer å fokusere på det viktigste. Nemlig å skyte Nord-Irland videre fra gruppespillet i en tøff EM-gruppe.

Kilder: Independent, Football Italia, Irish Post, Wikipedia