OFRET TRENEREN: Leeds' eier Masimo Cellino har igjen sparket treneren. Foto: Scanpix.
OFRET TRENEREN: Leeds' eier Masimo Cellino har igjen sparket treneren. Foto: Scanpix. Foto: Daniel Hambury

Leeds-eieren sparket den sjette treneren på to år

Etter å ha prøvd seks trenere på to år ønsker Leeds' eksentriske eier å prøve noe nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kom meldingen om at Steve Evans er ferdig som manager for Leeds. Klubben bekrefter på deres hjemmeside at manageren og hans assistent forlater klubben etter syv måneder i sjefsstolen.

– Vi ønsker å takke Steve Evans for hans bidrag som hovedtrener for Leeds United, skriver klubben.

13. plass i ligaen var ikke godt for klubbens mektige eier, den eksentriske italieneren Masimo Cellino.

Evans tok over etter Uwe Rösler i oktober og syv måneder i jobben er en lengre periode enn det forgjengeren fikk. Tyskeren, som har trent Lillestrøm, Viking og Molde, fikk nesten fire måneder i sjefsstolen før Evans kom inn.

– Vil prøve noe nytt

Sparkingen betyr at klubbeier Cellino skal ut og finne en ny trener igjen. Det har nesten blitt et ritual for italieneren å skifte noen managere i løpet av en sesong, dog med litt ujevne intervaller.

I pressemeldingen skriver klubben at de nå vil prøve noe litt annet, selv om klubben de to siste årene har prøvd en del.

– Vi har bestemt oss for at en annen tilnærming er nødvendig for å nå målene våre for den neste sesongen, skriver klubben.

Om det åpnes opp for at en manager faktisk får sitte hele sesongen gjenstår å se.

Seks managere på to år

Brian McDermott var Cellinos første offer etter hans inntog i Leeds vinteren 2014. McDermott var ferdig i jobben den påfølgende sommeren og ble erstattet av Dave Hockaday. Men erstatter varte ikke lenge. Knappe to måneder fikk han.

Neil Redfearn tok over midlertidig til Darko Milanic kom inn i september. Men slovaken fikk aldri sving på sakene og ble etter litt over en måned erstattet av Redfearn, som fikk jobben på permanent basis.

Redfearn var visstnok heller ikke løsningen for Cellino. Etter sesongen ble nemlig Rösler ansatt som ny trener, men tyskeren fikk ikke resultatene. Kun måneder etter kom Evans inn.

Nå skal et nytt kapittel i Leeds' managerhistorie skrives.