Nå må «Beast Mode» ut på klubbjakt

AFC Wimbledon bekrefter at Adebayo Akinfenwa er ferdig i klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag vant AFC Wimbledon opprykksfinalen mot Plymouth på Wembley og rykket opp til League One.

Allerede før kampen var det usikkert om kraftspissen Adebayo Akinfenwa ville være med klubben videre uavhengig om laget rykket opp eller ei.

Tirsdag bekrefter klubben at spissen er ferdig i klubben.

– Klubben kan bekrefte at Bayo Akinfenwa, Sean Rigg og Callum Kennedy drar fra klubben for å søke nye utfordringer andre steder etter et suksessfullt opphold i AFC Wimbledon, skriver klubben på sin hjemmeside.

«Beast Mode», som han også kalles, har spilt en nøkkelrolle i playoffen som ledet til opprykket. I opprykksfinalen kom kraftspissen inn etterhvert i kampen og scoret 2-0 målet på overtid, noe som feide all tvil til side. Men straffen stjal han fra en lagkamerat på kontroversielt vis.

Se «Beast Mode» stjele straffen fra lagkompisen øverst i saken!

Manager Neal Ardley takker Akinfenwa for innsatsen i klubben.

– Når vi ser på høydepunktene for denne klubben de siste årene har Bayo vært en frontfigur for de med hans mål mot Liverpool og Milton Keynes. Han har også en spilt en stor rolle mot Accrington som fikk oss til playoff-finalen og hjalp oss med opprykket på Wembley, sier han til klubbens hjemmeside.

Akinfenwa er først og fremst kjent for sin enorme fysiske fremtoning. 34-åringen veier rundt 0,1 tonn fordelt på sine 180 centimeter. Han er definitivt ikke prototypen på en fotballspiller. Det har gjort ham til en kulthelt blant fotballsupportere.

Spilleren har spilt for en rekke klubber nedover ligasystemet som Leyton Orient, Doncaster, Seansea, Millwall, Gillingham og Northampton Town. Nå venter nye utfordringer i en annen klubb.