KRANGLEFANTER: Pep Guardiola og Jose Mourinho var ofte i tottene på hverandre da de to var manager for henholdsvis Barcelona og Real Madrid. Foto: AP Photo/Manu Fernandez
KRANGLEFANTER: Pep Guardiola og Jose Mourinho var ofte i tottene på hverandre da de to var manager for henholdsvis Barcelona og Real Madrid. Foto: AP Photo/Manu Fernandez Foto: Manu Fernandez

Her er Mourinhos Pep-lovnad

Manchester Uniteds manager tror andre klubber vil få en fordel om han blir personlig med Guardiola.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jose Mourinho lover at han ikke vil komme i personlige konflikter med Manchester Citys nye manager Pep Guardiola neste sesong.

Det sa den nye Manchester United-manageren på en forelesning ved Universitetet i Lisboa, ifølge The Guardian.

– Da vil en annen klubb vinne ligaen

Portugiseren mener at han ikke kan tillate seg å gå inn i en ordkrig eller krangel med Guardiola. Det vil etter hans syn være naivt.

Grunnen til det er enkel. Om de to fokuserer på hverandre vil et annet Premier League-lag vil dra fordelen av det.

– Jeg var med Guardiola i to år i en liga der han eller jeg ville bli mester. I en situasjon som der kan individuelle krangler påvirke ting, men i Premier League, hvis jeg fokuserer på ham og Manchester City og han på meg og Manchester United, vil en annen klubb vinne ligaen, forklarer han.

Mourinho mot Manchester United: Her er de fem største øyeblikkene

Det er nok mange som gleder seg til de Mourinho og Guardiola skal lede hver sin storklubb i samme by. Da de to var manager i den spanske ligaen samtidig havnet de ofte i tottene på hverandre og var bitre fiender.

Her signerer José Mourinho for Manchester United

Ville ikke signere spillere fra Portugal

Det hele toppet seg da Mourinho plantet fingeren i øyet på Guardiolas assisten, Tito Vilanova i en cupkamp. Det var derfor ventet at det kunne bli hete Manchester-derby de kommende sesongene med de to kranglefantene tilbake i manesjen.

Men selv om Mourinho nå lover en litt annen tilnærming og stil blir det nok uansett litt mer hett enn hva det har vært de siste sesongene.

På den samme forelesningen kom Manchester Uniteds manager med en litt uttalelse angående sommeren overgangsvindu.

– Vi vil ikke signere spillere fra Portugal, fortalte portugiseren.