Samuelsen har lært av mentoren – varsler Payet-kopi

Martin Samuelsen ønsker å vise frem Premier League-ferdigheter mot Island.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Samuelsen er skuffet over at han ikke fikk debutere mot Portugal, men håper å få vise fram Premier League-ferdigheter mot Island.

19-åringen, som tidvis herjet på landslagstreningen i Portugal, har et ferdighetsregister «alle» venter på å se i aksjon for Norge.

I England er Samuelsen tett på Dimitri Payet og Mark Noble på treningsfeltet. Payet var frampå med sin perfekte frisparkfot for Frankrike mot Kamerun mandag.

Se Payets nydelig frispark i Sportsnyhetene øverst i saken!

Se Samuelsen herje på landslagstrening

– Prøvd å lære fra ham

Gjennom hele sesongen har West Hams franskmann terrorisert målvaktene. Nå ønsker Samuelsen å kopiere lagkompisen, som er hans mentor i West Ham.

– Han får god dupp på den (ballen), han. Han trener veldig mye på det der. Jeg har sett og prøvd å lære av ham. Jeg scoret jo på et lignende frispark for Norge G18 mot Latvia. Det har hjulpet litt (å se ham på nært hold). Jeg henter litt fra Payet og Noble, ser litt på hva de gjør i sitt spill, sier Samuelsen til NTB.

Her serverer Martin Samuelsen nok en perle

– Jeg sa til TV 2 i starten av sesongen at han kom til å smelle inn noen frispark. Jeg hadde sett hva han kunne få til på trening. Jeg tok ikke feil, ler West Ham-spilleren.

19-åringen forklarer hvorfor det er så vanskelig å ta Payets geniale frispark.

– Det er den spesielle teknikken hans. Han kan få det samme skuddet og den samme skruen så mange ganger etter hverandre. Han er veldig consistant, jeg vet nesten ikke hva dere sier på norsk, stabil er vel ordet, sier en imponert Samuelsen.

– Litt skuffet

Selv fikk han aldri vist seg fram i beste sendetid mot Portugal (0-3). Samuelsen kom aldri lenger enn til gjentatte oppvarmingsrunder på sidelinjen.

– Ja, jeg ble litt skuffet. Men slik er det bare, sier Samuelsen.

Her er prestasjonen som fikk eieren til å sammenligne Samuelsen med West Ham-legende

Han blir langt mer ordknapp når det snakkes om den utsatte landslagsdebuten enn om sin EM-klare lagkamerat i West Ham.

Det kunne se ut til at en oppgitt Samuelsen mot slutten av kampen i Porto måtte overtales til å ta en siste oppvarming.

Rasende Skrtel utvist etter å ha blitt lurt av Martin Samuelsen

– Jeg husker ikke akkurat hva som skjedde. Nei, det var ingen som måtte dytte meg (i gang). Jeg var bare litt usikker på hvor mye tid som var igjen, sier Samuelsen.

– Smigrende at det norske folk ønsker å se meg

Sosiale medier kokte i en periode. Få så ut til å forstå hvorfor Per-Mathias Høgmo hadde tauet med seg Samuelsen helt til Braga, en nokså kronglete reise, men uten å slippe til spilleren han hadde rost voldsomt etter gode treninger.

Martin Samuelsen herjet mot Premier League-motstand

– Det er smigrende det at det norske folk ønsker å se meg i landslagsdrakten. Det er min jobb og gjengjelde det ropet når jeg først får spille, sier den 19 år gamle dribleeksperten.

Nå ser det ut til at Norge-debuten kommer mot Island onsdag kveld.

– Det kan ikke bli så mye bedre enn det, sier Samuelsen om å få kamp nummer 1 med flagget på brystet hjemme på Ullevaal.

– Det er selvfølgelig spesielt å spille der for Norge, utrolig spesielt, sier Samuelsen.

Stortalentet gleder seg over at det er mange som ønsker å se ham i den norske drakten.

– Man blir glad for å høre at folk vil at jeg skal spille. Og veldig stolt. Det betyr at jeg er en grei fotballspiller og har trent godt for å være aktuell, sier den tidligere Vard- og Djerv 1919-spilleren. (©NTB/TV 2)