Penguins tok første stikk i Stanley Cup-finalen

Nick Bonino ble matchvinner for Pittsburgh Penguins da de slo San Jose Sharks 3-2.

MATCHVINNER Nick Bonino scoret vinnermålet i den første finalen i Stanley Cup. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP Foto: Bruce Bennett

Pittsburgh Penguins som er på jakt etter sitt første Stanley Cup-trofé siden 2009, hadde fordel av hjemmebane. De skal spille ytterligere én kamp i egen storstue før lagene forflytter seg til San Jose.

Finalen spilles som best av sju kamper.

Vertene fra Pittsburgh tok raskt kommandoen mandag. Bryan Rust og Conor Sheary sørget for 2-0-ledelse da lagene gikk i garderoben etter første periode. Scoringer av Tomas Hertl og Patrick Marleau i midtperioden sørget imidlertid for balanse.

I siste periode så det lenge ut til å gå mot forlenging, men to og et halvt minutt før slutt fikk Bonino pucken rett foran Sharks-målet etter en nydelig pasning fra Kris Letang. Fra kloss hold gjorde han ingen feil og avgjorde kampen. (©NTB)