Rykket opp til League One: Nå skal AFC Wimbledon møte MK Dons

Men kulthelten Adebayo Akinfenwa blir trolig ikke med laget opp en divisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AFC Wimbledon - Plymouth 2-0:

Mandag skulle det avgjøres om hvem av AFC Wimbledon og Plymouth som skulle rykke opp til League One. De to lagene møttes til opprykksfinale på Wembley mandag.

I en tett og jevn kamp med lite sjanser maktet AFC Wimbledons Lyle Taylor å styre ballen i mål på et innlegg i det 78. minutt. På overtid satte kulthelten Adebayo Akinfenwa ballen i mål på straffe, som han kranglet seg til å ta.

Da kokte det på AFC Wimbledons del av Wembley og laget vant 2-0.

Se sammendraget fra kampen øverst i saken!

Møtes for første gang i ligasystemet

Opprykket til AFC Wimbledon gjør at klubben er for første gang i historien på samme nivå som MK Dons.

AFC Wimbledon ble stiftet i 2002 som en protest av fansen etter at Wimbledon FC flyttet til Milton Keynes, og senere fikk navnet Milton Keynes Dons.

På de 14 årene klubben har eksistert har protestklubben kjempet seg oppover i ligasystemet. I 2010/11 tok de stedet opp til League Two, ligaen de nå rykker opp fra.

Det betyr at det vil bli minst to heftige kamper mellom AFC Wimbledon og MK Dons neste sesong. De to lagene har møttes før. I 2014/15 møttes de to lagene i ligacupen. Da vant MK Dons 3-1 på hjemmebane.

The Beast» kan forlate klubben

Adebayo Akinfenwa har vært en viktig brikke i playoffen. Kulthelten skapte overskrifter før finalen med sin oppladning og går under kallenavnet «The Beast».

Nå skriver Sky Sports at det er usikkert om spissen blir med klubben opp en divisjon. Kilder til kanalen skriver at spissen ikke vil bli tilbudt en ny kontrakt når den nåværende avtalen løper ut til sommeren. Avgjørelsen skal være uavhengig av om klubben rykker opp.

Dermed må 34-åringen trolig ut på klubbjakt til sommeren.