– Ødegaard har mistet hele forspranget

TV 2-ekspert er skuffet over utviklingen Martin Ødegaard har hatt i Castilla.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Real Madrid Castilla – UCAM Murcia mandag kl. 20.00

Martin Ødegaard vraket tilbud fra Bayern München, Barcelona, Ajax og en rekke andre storklubber og skrev under for Real Madrid 15. januar 2015.

Se Ødegaard score sitt hittil eneste mål for Castilla denne sesongen i videovinduet øverst!

Men nesten halvannet år etter at unggutten signerte for den spanske gigantklubben spiller han fremdeles reservelagsfotball for Castilla – uten å være i nærheten av å dominere kampene for Real Madrids B-lag.

– Han har mistet forspranget
TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller er skuffet over det Ødegaard har prestert for Castilla denne sesongen.

– Jeg er først og fremst skuffet over utviklingen Ødegaard har hatt. Da han kom til Castilla hadde han et stort forsprang til sine jevnaldrende medspillere og motspillere. Men det forspranget finnes ikke lenger. Nå finnes det flere 97 og 98-årganger som får tillit på seniornivå i europeiske storklubber og griper sjansen, sier Møller til TV 2 Sporten.

Mandag kveld spiller Real Madrid Castilla returkamp mot UCAM Murcia i playoffspillet som gir opprykk til Segunda B.

– Mindre voksen for alderen
Ødegaard var svak i den første kampen mellom lagene, som endte med 1-2-nederlag for Castilla. Ødegaard ble byttet ut etter en times spill.

– Ødegaard har en spillestil som er veldig voksen for alderen, men i kampene for Castilla har denne stilen på sett og vis gjort ham mindre voksen for alderen, oppsummerer Møller.

Fotballeksperten undrer seg over om 17-åringen ikke har maktet å takle de skyhøye forventningene i Castilla.

– Han vil alltid ha høye forventninger hengende over seg. Og for en ung spiller er høye forventninger nesten aldri positivt, poengterer han.

– Ikke lenger et prestisjeprosjekt
Møller tror Martin Ødegaard ikke lenger er et stort prestisjeprosjekt for Real Madrid.

– Jeg tror mange oppfatter det som om Ødegaard er et stort prestisjeprosjekt for Real Madrid der han vil få uendelig med tillit og klubben vil vise tålmodighet. Det er absolutt ikke slik det er, sier eksperten, og utdyper:

– Da Real Madrid hentet Ødegaard så var det prestisje. Men det betyr ikke at klubben til enhver pris kommer til å satse på ham nå. Ødegaard må bevise for å få tillit. For Real Madrids del er det først og fremst prestisje når de får frem unge, spanske spillere som kan spille A-lagsfotball. Derfor tror jeg ikke Real Madrid vil holde på Ødegaard uansett hva som skjer i fremtiden, konkluderer han.

Tror et klubbskifte vil være smart
Spanske medier har lenge spekulert i om Ødegaard vil bli lånt ut til en annen klubb neste sesong – uansett om Castilla skulle rykke opp eller ikke.

Stamsø Møller mener et klubbskifte vil gjøre godt for nordmannens karriere.

– Det virker som om Ødegaard tilpasser seg det nivået han spiller på, enten det er høyt eller lavt. I Castilla har han glimtvis vist seg frem, og etter en god start han han nå på en måte gått inn i et spor der utviklingen har stoppet. Derfor tror jeg at en ny utfordring kan være bra for ham. Unge spillere er avhengige av gode opplevelser, og jeg tror han vil få mer av det på et A-lag enn et B-lag, slår Møller fast.