Innbytteren satte fart og fyr på Brann

Brann vant og satte ny klubbrekord mot FK Haugesund søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann - FK Haugesund 1-0:

På eget gress var Brann ute etter å passere gjestene FK Haugesund på tabellen. Bortelaget hadde poenget mer enn hjemmelaget før dagens kamp.

Piotr Leciejewski var tilbake i målet for Brann etter å ha stått over forrige kamp mot Molde.

– Utrolig deilig

I Bergen måtte publikum vente lenge på underholdningen, men den som venter lenge venter ikke forgjeves.

Steffen Lie Skålevik kom inn i pausen og satte fart på Brann med en gang. Seks minutter ut i omgangen fikk angrepsspilleren stå helt alene på bakerste stolpe og bredside Amin Nouris innlegg i mål.

Mye hud på Brann Stadion: – Her ser vi rett inn i rattata!

Se scoringen i sammendraget øverst i saken!

– Det var utrolig deilig. Jeg var innstilt på å komme inn i boksen og jeg visste at innleggene kom til å komme. Det var deilig at jeg fikk den sjansen, sier Skålevik til TV 2.

Scoringen var hans andre i Tippeligaen og det var også den andre gangen angriperen ble matchvinner.

For kun få år siden jobbet Skålevik som krepsefisker. Ved siden av jobben satset han videre på fotball og studier. Angriperen fikk ikke tillit etter å ha gått gradene i Brann. Men før kampen serverte han kreps til hele laget etter en god fangst på torsdag og det ble også full pott i poengfangsten søndag.

– Det har ofte vært sånn med meg tidligere. Jeg dukker ofte opp når laget trenger det. Det var utrolig deilig, fortsatte matchvinneren.

Seieren var en bekreftelse på at Brann Stadion har blitt en festning for rødtrøyene. På de seks første hjemmekampene i år har ikke Brann sluppet inn et eneste mål. Det er ny klubbrekord. Bergenserne har også tatt 16 av 18 poeng på eget gress og 1-0 seieren var Branns tredje strake seier på hjemmebane med samme sifre.

Dro ned shortsen på motstanderen

Det var ikke mye som skjedde de første 45 minuttene i på solfylte Brann stadion. Kanskje var det varmen som satte sitt preg på spillerne, for det var ekstremt få sjanser.

Det som bød på mest underholdning var da Kristoffer Barmen dro ned shortsen på Filip Kiss og blottla nesten hele bakdelen for publikum.

– Det er en grisekjedelig kamp. Jeg føler det er stillingskrig hele veien og det er lite som skjer. Vi må opp noen hakk hvis vi skal fortjene de tre poengene, sa Kristoffer Barmen.

Det sammen syntes Brann-trener Lars Arne Nilsen. Han gjorde to endringer i pausen. Inn kom Steffen Lie Skålevik og Kasper Skaanes. Ut gikk Erik Huseklepp og Fredrik Haugen. Brann-treneren håpte på at det ville gi mer tempo og liv.

Innbytteren satte fyr på kampen og fansen

Det viste seg å bli en genistrek fra Nilsen. Fem minutter ut i omgangen kom Amin Nouri rundt på høyrekanten og slo ballen inn foran mål. Der fikk Skålevik stod helt alene på fem meter og bredsidet ballen i nettet. Da tok det fullstendig av på tribunene i Bergen.

Brann fortsatte med initiativet, men ga det fra seg midtveis i omgangen. Bortelaget sa takk og tok grep om kampen. Hvittrøyene skapte en del farlige muligheter, uten at de maktet å ta vare på de.

Dermed endte det med en knepen 1-0 seier til vertene, som passerte gjestene på tabellen.

Slik startet lagene:
Brann:
P. Leciejewski, A. Nouri, J. Grønner, V. Demidov, R. Kristiansen, K. Barmen, S. Nilsen, F. Haugen, D. Braaten, J. Orlov, E. Huseklepp.
Haugesund: H. Sandvik, V. Skjerve, I. Anthony, D. Myrestam, K. Haraldseid, S. Tronstad, F. Kiss, E. Mæland, H. Hajradinovic, T. Agdestein, R. Miljeteig.