Høiland fikk gult kort for filming – mener ryktet ødelegger for ham

– Det er ikke første gangen det skjer og sikkert ikke siste gangen heller, sier Tommy Høiland til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd - Strømsgodset 2-1:

– Det er soleklart straffe. Elendig av dommeren. Han har hatt en veldig dårlig kamp i dag. Det er kjedelig at han er borte i så mange kampavgjørende situasjoner, forteller en rasende Tommy Høiland til TV 2.

Situasjonen Strømsgodset-spissen sikter til skjer i det 86. minuttet. På stillingen 2-1 til Odd går Høiland i bakken innenfor sekstenmeteren etter en duell med Espen Ruud.

Frynsete rykte

Dommer Dag Vidar Hafsås belønnet spilleren med et gult kort. Det samme fikk Marcus Pedersen for protester. At spissen fikk gult kort er han sterkt uenig i.

Var det filming? Se video av situasjonen øverst i saken!

– Du har hatt et litt frynsete rykte i slike situasjoner. Er det det som blir brukt mot deg føler du?

– Ja, det er ikke første gangen det skjer og sikkert ikke siste gangen heller. Han mener jeg oppsøker situasjonen. Jeg gjør ikke det. Jeg går etter ballen og er på blank kasse. Det er kjedelig. Det er veldig dårlig dømt, fortsetter Høiland.

Hadde Godset fått straffe ville det ha gitt laget muligheten til å ta med seg et poeng. Pedersen mener at Godset ble snytt i straffesituasjonen.

– Når han har dømt straffe andre veien bør det ikke være så vanskelig å dømme straffe til oss heller når du hører at det smeller, forklarer Pedersen til TV 2.

Dommeren må lytte

– Du mener at det var en klar straffe?

– Når det er kontakt er det straffe når en ikke treffer ballen.

– Hva sa du til dommeren?

– Jeg sa at han må høre etter. Du hører at det smeller. Han står ikke så langt unna. Jeg hørte det. Jeg vet ikke om han har dårlig hørsel eller hva det er, fortsetter Pedersen, men spissen er usikker om det er rykte til kollegaen som påvirker dommeren.

Får ikke støtte av egen trener eller TV 2s ekspert

De to spissene får likevel ikke støtte av deres egen trener Bjørn Petter Ingebretsen.

– Jeg håper han har kontroll på det der. Jeg har ikke noe formening om det. Han gjør det beste han kan og det er sikkert riktig, sier Godset-treneren til TV 2 om situasjonen.

Pedersen og Høiland får heller ikke støtte av TV 2s fotballekspert Mini.

– Han har definitivt ikke et poeng. Det vi ser her er at, ja det er kontakt, men han går inn selv og ser Espen Ruud kommer. Av og til skjer det at forsvarsspilleren kommer borti beina når man krysser slik, sier Mini i FotballXtra.

– I denne situasjonen bremser han opp selv. Du ser han går inn som at han setter opp foten sin selv, Høiland, for å treffe Ruud og så for å legge seg. Det er veldig godt dømt av dommer Hafsås, som hadde flere situasjoner, avslutter Mini.