– En fot og et skudd verdt to milliarder kroner

Mohamed Diamés praktscoring sendte Hull tilbake til Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hull - Sheffield Wednesday 1-0

– Den foten kan forgylles og settes i ramme. En fot og et skudd som kan være verdt to milliarder kroner - og skrive seg inn i Hull Citys historie.

Kasper Wikestads utbrudd fra kommentatorboksen forteller det meste. Mohamed Diamés kanonskudd etter 72 minutter var det som skilte Hull fra Sheffield Wednesday under playoff-finalen på Wembley.

  • Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken!

Diamés perlescoring var nemlig kampens eneste. Hull vant 1-0, og sikret både opprykk til Premier League og 2,3 milliarder kroner inn på konto.

Adama Diomande slår dermed følge med sin landsmann Fredrik Ulvestad (Burnley) inn i verdens meste berømte fotballiga. Nordmannen var ikke med i Hulls tropp til playoff-finalen.

– For et år siden gråt vi av skuffelse, nå gråter vi av glede, sa Michael Dawson til BBC Radio like etter kampslutt, og viste til fjorårets nedrykk.

– Jeg er så glad på vegne av spillerne, manageren og alle andre, fortsatte Hull-kapteinen.

Store Hull-sjanser

Nervene spilte den mest sentrale rollen innledningsvis, da verken Hull eller Sheffield Wednesday fikk angrepsspillet til å flyte.

Men da kampuret passerte halvtimen, tok tigrene et etterlengtet grep om kampen. Abel Hernández skapte kampens første sjanse, da hans heading ble reddet på streken etter 34 minutter.

Fem minutter senere hadde Mohammed Diamé en vel så stor sjanse, men senegaleserens avslutning traff stolpen.

Steve Bruce er historisk

Også i den andre omgangen spilte Hull hovedrollen. Andrew Robertson misset en enorm sjanse tidlig i omgangen, men skotten skulle bli reddet av Diamé minutter senere.

Midtbanespillerens herlige scoring ble avgjørende. Hull er dermed tilbake i Premier League etter kun ett år i Championship.

Seieren gjorde Steve Bruce historisk, som den første til å vinne fire opprykk til Premier League. Han har klart det to ganger med Birmingham og også med Hull i 2013.