ANNONSØRINNHOLD:

Kristine Bjørdal Leine til finalen i Statoils «Årets talent»

19-åringen ble stemt frem som vinner av den første delfinalen i «Årets talent».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Fotballforbund nominerte Mathias Rasmussen (Start), Bjørn Inge Utvik (Sogndal) og Kristine Bjørdal Leine (Røa) til den første delfinalen av Statoils «Årets talent».

Bjørdal Leine ble stemt frem som vinner og er derfor videre til årets store finale. Samtidig skal hun gi 50 000 kroner til klubben som har betydd mest for egen utvikling.

– Jeg vil gjerne dele beløpet på FK Fortuna og Røa Dynamite Girls.

Hun gir 20 000 kroner til FK Fortuna fra Ålesund og 30 000 kroner til Røa Dynamite Girls.

Stas å vinne over to gutter

19-åringen forteller at det var ekstra stas å vinne over to gutter.

– Jeg har alltid fått høre at gutter er bedre enn jenter. Brødrene mine har alltid sagt at de er bedre enn meg, så det at jeg har kommet lengst av oss søsken er ganske gøy. Og å ta seieren fra to gutter nå, det syns jeg er veldig kjekt, forteller Bjørdal Leine.

Den unge forsvarspilleren spilte tidligere for Fortuna Ålesund, men signerte for Toppserie-klubben Røa i 2015.

– Overgangen til Røa gikk egentlig ganske fort og når jeg kom hit så følte jeg at jeg mestret å spille i Toppserien. Å etablere meg på landslaget er et mål for meg.

VINNER: Kristine Bjørdal Leine sammen med Karen Onsager Keiserud fra Statoil. FOTO: Fredrik Ahlsen.
VINNER: Kristine Bjørdal Leine sammen med Karen Onsager Keiserud fra Statoil. FOTO: Fredrik Ahlsen. Foto: Tommy Gulliksen

Om kåringen

Årets fotballtalent er et samarbeidsprosjekt mellom Statoil Morgendagens Helter, Norges Fotballforbund og TV 2. Kandidatene plukkes ut av en jury i Norges Fotballforbund, og vinneren kåres av TV 2s brukere.

– Statoils Årets talent handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. De nominerte er gode rollemodeller for unge talenter, sier Karen Onsager Keiserud, markedsdirektør i Statoil.

Finalistene stemmes frem gjennom tre delfinaler vår, sommer og høst 2016. Vinner av delfinalene blir premiert med 50.000 kroner fra Statoil Morgendagens Helter som doneres til den klubben som talentet mener har hatt mest betydning for egen utvikling. De to andre kandidatene får 25.000 kroner hver til samme formål.

Statoils «Årets talent» fortsetter med tre nye kandidater utover sommeren og høsten. Vinneren av delfinale 2 og 3 vil kjempe om tittelen «Årets fotballtalent» med Kristine Bjørdal Leine.

Tidligere vinnere:
2015 Sander Svendsen (Molde)
2014 Martin Ødegaard (Strømsgodset)
2013 Mads Møller Dæhli (Molde)
2012 Håvard Nielsen (Vålerenga) og Caroline Graham Hansen (Stabæk)
2011 Melissa Bjånesøy (Sandviken) og Valon Berisha (Viking)
2010 Markus Henriksen (Rosenborg)