Casper Ruud: – Jeg slår like hardt som de beste gutta

Se Casper Ruuds imponerende tennisslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OSLO (TV 2): Fredag drar Casper Ruud til Paris, der han den neste uken skal spiller juniorutgaven av French Open.

– Jeg har sagt jeg vil vinne en junior-Grand Slam i år, og det blir første forsøk i Paris, sier 17-åringen når TV 2 møter ham i solfylte Frognerparken.

Før avreise skal det norske tennistalentet teste hvor hardt han klarer å slå en tennisball, og en lasermåler viser resultatet.

På serve oppnår Ruud en hastighet på utrolige 192 kilometer i timen, som ikke er langt unna de aller beste i verden. Men det er et annet slag Oslo-gutten legger sin lit til.

– Forehand er mitt våpen, og den viktigste delen av spillet mitt, sier Ruud om slaget som slås fra høyre side for høyrehendte spillere, og motsatt for venstrehendte spillere.

– Den hardeste forehand som er målt tror jeg var på 195 kilometer i timen. Det var Andy Murray som dro den for noen år siden. Men snitthastighet på herresiden i en tennismatch er på cirka 120 kilometer i timen.

Testen på Oslo Tennisarena viser at Ruud slår langt hardere enn det. Etter noen forsøk viser lasermåleren 157 kilometer i timen.

– Jeg slår like hardt som de beste gutta, konkluderer unggutten.

– Men de er sterkere, og får flere baller inn på det tempoet. Jeg kan holde i to-tre slag, mens de kan stå der å slå 20 slag på rad, så det gjelder å bli vant til det tempoet.

Det er likevel liten tvil om at de andre juniorene Ruud møter i French Open, får en lei, norsk arm å bryne seg på.

– Når jeg har en god forehand-dag vil de nok prøve å ligge unna den, smiler vår nye tennisstjerne.