Hegerberg scoret og bommet på straffespark – kunne likevel juble for Mesterliga-triumf

Ada Hegerberg (20) i begivenhetenes sentrum i Mesterligafinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wolfsburg - Lyon 1-1 (4-5 etter straffespark)

Det så ut til å gå mot en 1-0-seier til Lyon og Ada Hegerberg som matchvinner i finalen i kvinnenes Mesterliga torsdag. Men to minutter før slutt dukket imidlertid tyske Alexandra Popp opp og stanget inn utligningen for Wolfsburg – på lagets første skikkelige målsjanse i kampen. Dermed måtte lagene ut i ekstraomganger.

Måtte avgjøres på straffer
I første ekstraomgang var det Wolfsburg som fikk den første sjansen etter bare noen minutter ved målscorer Popp. Deretter var Hegerberg bare noen centimeter unna å skli inn en Lyon-ledelse.

Andre ekstraomgang endte målløst og finalen måtte avgjøres på straffespark.

Ada Hegeberg bommet på Lyons første straffespark, men etter at både Nilla Fischer og Élise Bussaglia bommet for Wolfsburg, var det til slutt Lyon som kunne juble for seier.

– Det å slippe inn et mål to minutter før slutt er mentalt slitsomt. Vi måtte gå så sykt inn i oss selv også bommer jeg på en straffe. Men heldigvis gjør jentene jobben, sier Hegerberg til TV 2 etter kampen.

Det var Lyons tredje Mesterliga-triumf på fem finaler.

– Jeg følte vi styrte hele kampen, så det er helt fortjent at vi stikker av med seieren i dag, sier hun.

CHAMPIONS F... LEAGUE!!!

A photo posted by Ada Stolsmo Hegerberg (@ahegerberg) on

Lyon med full kontroll
Lyon hadde full kontroll store deler av kampen. Den norske superspissen sendte det franske laget opp i ledelsen etter elleve minutter.

Backen Pauline Bremer stakk på et langt løp, fikk ballen og fosset inn i i 16-meteren. Like før ballen trillet over dødlinjen, skled hun et innlegg ut tilbake i feltet. Der ventet Hegerberg, som hadde løpt seg fint fri og enkelt kunne bredside inn 1-0.

– Det er Pauline som kom seg gjennom og får lagt inn. Så er et litt klabb og babb i feltet. Og jeg er på plass for å pirke den inn. Det er ekstremt viktig å få scoret tidlig, forteller hun om sin 53. scoring for sesongen.

Feiret som Solskjær
20-åringen feiret målet på nøyaktig samme måte som en annen nordmann gjorde på samme dag for 17 år siden, nemlig Ole Gunnar Solskjær i Mesterligafinalen på Camp Nou i 1999. Da vant Manchester United 2-1 mot Bayern München.

– Jeg hadde ikke planlagt feiringen. Det gjør man aldri, sier hun.

Etter scoringen fortsatte Lyon å dominere kampen. Wolfsburg lå bakpå og forsvarte seg og skapte lite. Det var derfor mot spillets gang at utligningen kom to minutter før slutt.

Wolfsburgs to nordmenn, Caroline Graham Hansen og Synne Jensen, spilte ikke torsdagens finale. Graham Hansen er skadet og Synne Jensen var ikke med i troppen.

Eventyrlig sesong
Ada Hegerberg har hatt en eventyrlig sesong i Lyon og scoret til sammen 54 mål denne sesongen. I tillegg er hun fransk serie- og cupmester. Nå skal 20-åringen feire jubelsesongen på den franske rivieraen sammen med lagvenninnene.

– Nå er det rett hjem til Lyon. Så tar presidenten oss med til St. Tropez for noen dager. Det blir en fin fest, avsluter