Meek etter sjokkseieren: – Nå blir det UFC

Emil «Valhalla» Meek er i dialog med The Ultimate Fighting Championship.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før kampen hadde anerkjente Fight Matrix rangert Emil «Valhalla» Meek som verdens 214. beste weltervekt-fighter. Motstanderen, Rousimar Palhares, lå på femteplass og var dermed den høyest rangerte fighteren utenfor UFC og Bellator, de to største MMA-organisasjonene.

Se eksklusive bilder fra den kommende Moonlanding-dokumentaren «Til Valhall» i videovinduet øverst!

Med norsk knockout-seier innen det første minuttet er situasjonen snudd på hodet. Fight Matrix har løftet nordmannen opp til en råsterk niendeplass, mens Palhares har falt ned til ellevteplass. Nå ligger det også i kortene at Meek vil få sjansen i UFC.

– Jeg har fått veldig mange tilbud fra ulike organisasjoner og managere. Jeg vet ikke ennå, men jeg satser på at det blir UFC, sier han til TV 2 etter ankomst på Gardermoen tirsdag.

– Det blir UFC nå, tilføyer han mer selvsikkert.

Sjokkseier

Det er liten tvil om at brasilianske Palhares med god margin holder nivået for å kunne delta i UFC. Hadde det ikke vært for hans disiplinære problemer, herunder å holde submission-grep lenge etter motstanderen har klappet ut, ville han også vært i toppsjiktet av verdens største MMA-organisasjon.

Overraskelsen var derfor stor, om ikke enorm, da Meek banket brasilianeren i Venator FC-stevnet lørdag kveld. Ikke uventet prøvde Palhares å legge nordmannen i bakken, hvor brasilianeren ventelig ville ha et enormt overtak, men slik gikk det ikke. Med ryggen mot buret forsvarte nordmannen seg godt, før han landet en rekke albuer og slag. Det var nok til å sikre sjokkseieren.

– Dette er seks og et halvt år med hardt arbeid som koker ned til 45 kompakte sekunder. Jeg er sliten og trenger hvile, smiler Meek stolt.

På Gardermoen ble han mottatt av en rekke fans og medier, noe han i lang tid har ventet på.

– Jeg satt på samme fly som Marit Bjørgen en gang, og da fikk hun all oppmerksomheten fra pressen. Nå får jeg det endelig, humrer han.

UFC-drømmen lever

Med sjokkseieren kan UFC nå blir mer enn bare en drøm. Som gjest i The MMA Hour med høyt respekterte Ariel Helwani avslørte Meek at både World Series of Fighting og ONE FC har vært i kontakt angående kamper for dem.

TV 2 vet at dialogen mellom Meek og UFCs match maker Joe Silva har pågått daglig siden knockout-seieren lørdag.

– Jeg har hatt en dialog med Joe Silva i lang tid. Faktisk over mange år. Nå har jeg levert. Han gratulerte meg etter kampen, og nå skal vi snakke mer i dagene som kommer, sier Meek, som imidlertid ikke vil avsløre hvor langt partene er kommet i samtalene.

– Det er satt opp et UFC-stevne i september. Hvor stor er sjansen for at du er med der?

– Jeg tror den er stor. Hvis jeg skal gi en odds, så får jeg vel si 1.33. September i Hamburg hadde vært bra, gliser fighteren.