Ancelotti mener Mourinho og United blir et lykkelig ekteskap

Men Eric Cantona skulle helst hatt en helt annen manager i Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En avklaring rundt managersituasjonen i Manchester United rapporteres å være like rundt hjørnet. José Mourinho er mannen som får ansvaret med å gjenreise klubbens ære etter skuffende år i kjølvannet av Sir Alex Ferguson-æraen.

– Kan ta et steg videre under Mourinho
Forventningen blant klubben og supporterne er at Mourinho skal få United ut av det trauste Louis van Gaal-sporet og tilbake på underholdende og vinnende veier.

Man må ha sterk rygg for å bære ansvaret på Old Trafford, og noen er skeptiske til om Mourinho klarer nettopp det. Andre mener derimot at portugiseren er akkurat det United trener i dagens situasjon.

Blant dem er Carlo Ancelotti.

– Jeg tror det blir et lykkelig ekteskap, fordi Mourinho kjenner Premier League veldig godt. Han er en av verdens beste trenere, og for øyeblikket trenger Manchester United noen som kan forbedre det de gjorde i de to årene under van Gaal, sier Ancelotti i et intervju med The Telegraph.

Han vet godt hva han snakker om når det kommer til forventninger fra klubber, supportere og eiere med en fortid i Juventus, Milan, Chelsea, PSG og Real Madrid. Den karismatiske italieneren som tar over Bayern München i sommer, mener Louis van Gaals kom til Manchester United i en meget utfordrende situasjon. Det ble til slutt hans bane.

– Min mening er at han kom (til klubben) i en situasjon der det var behov for gjenreising etter Ferdinand, Scholes, Giggs og Ferguson, og det tar tid. Det samme skjedde i Milan. Da Milan mistet Maldini, Gattuso og Inzaghi, var det vanskelig å gjenreise laget raskt. De trengte tid. I løpet av det foregående året har de (United) vist at de har flere veldig gode unge spillere. Kanskje de kan ta et steg videre med Mourinho, sier Ancelotti.

Cantona ville ha Guardiola
Men meningene er som sagt delte til Mourinho. Manchester United-legenede Eric Cantona mener portugiseren ikke passer inn i klubbens filosofi.

– Jeg elsker Mourinho. Men med tanke på fotballen han spiller, mener jeg at han ikke er Manchester United. Jeg elsker personligheten hans, jeg elsker lidenskapen han har til spillet, humoren hans. Han er veldig intelligent, han krever 100 prosent av spiillerne. Og han vinner selvfølgelig ting. Men jeg tror ikke det er den type fotball Manchester United-fansen vil elske – selv om de vinner, sier franskmannen til The Guardian.

Han ville aller helst sett byrival Citys nye manager i stolen ved sidelinjen på Old Trafford.

– Jeg ville elsket å se Guardiola i Manchester United. Han er den eneste til å endre Manchester. Han er i Manchester, men hos feil klubb, sier Cantona.