REAL BOMTUR: Eiger Fotballklubb møtte til kamp, men Sandefjord 2 var ikke å finne. FOTO: Bjørn Arne Slettebø.
REAL BOMTUR: Eiger Fotballklubb møtte til kamp, men Sandefjord 2 var ikke å finne. FOTO: Bjørn Arne Slettebø.

Sandefjord utestenges fra tredjedivisjon

Straffes for ikke å ha møtt opp til kamp. Nå anker klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sandefjord 2 får ikke lov til å spille videre i tredjedivisjon denne sesongen. Lagets tidligere kamper annulleres også.

Anker straffen
Agder fotballkrets som administrerer avdelingen, har behandlet saken og straffer laget for ikke å ha møtt opp til kampen mot Eiger FK 14. mai.

– Vi har oversendt vår beslutning til Sandefjord. Dersom Sandefjord velger å anke saken, havner den hos Norges Fotballforbunds (NFF) ankeutvalg, sier Kjell Johnsen i Agder fotballkrets til TV 2.

Laget fra Eigerøy tilbragte 13 timer i buss for å spille bortekampen mot Sandefjord 2, men da de kom frem til stadionet, var ikke motstanderen der.

Sandefjord hevder at de har bragt frem alt av nødvendig informasjon til Agder fotballkrets om en presset skadesituasjon og mangel på tilgjengelige spillere. OBOS-ligaklubben har nå besluttet å anke dommen, ifølge Sandefjords Blad.

Daglig leder Per Ketil Berg fortalte i formiddag at saken behandles internt i klubben. Det har ikke lyktes TV 2 på få en ytterligere kommentar fra Sandefjord.

– Veldig hard dom
Ifølge Norges fotballforbunds (NFF) reglement går det frem at «Lag i 0.–3. divisjon menn og 0. og 1. divisjon kvinner som uteblir fra seriespill uten gyldig grunn skal – med mindre særlige forhold tilsier noe annet – utelukkes fra fortsatt spill i inneværende sesong og alle lagets kamper annulleres».

Eiger FKs sportslige leder synes det er tøft av Agder fotballkrets å straffe Sandefjord.

– Min første tanke er at det er en veldig hard dom. Samtidig er det regler som skal følges. Agder fotballkrets har gjort det eneste riktige, men jeg synes de har vist det vi her nede kaller baller. I andre tilfeller, med en stor klubb som Sandefjord, hadde de kanskje prøvd å finne en formidlende grunn, sier Bjørn Arne Slettebø til TV 2.

– Men det er egentlig ikke noe å si på det. Vi møtte opp, det gjorde også tre dommere. Jeg synes det er useriøst og uproft av en klubb som Sandefjord.

Sandefjord hadde i lang tid forsøkt å flytte den omtalte kampen mot Eiger FK. En presset skadesituasjon og et junior elite-lag på treningsleir i Nederland skapte mangel på tilgjengelige spillere. Klubben mener de gjorde det som stod i deres makt for å hindre Eiger FK i å ta bomturen til Sandefjord 14. mai.

Hos Agder fotballkrets var man imidlertid klar på at Sandefjord ikke hadde fått gjennomslag for ønsket om å flytte kampen.

– De fikk avslag med grunnlag i at vi mener de kunne stille lag, sa Hans Tore Terjesen i Agder fotballkrets til TV 2 14. mai.